WEDSTRIJDFORMULIER

Wedstrijdformulier en uitslagen

Het vastleggen van de uitslag van een thuiswedstrijd behoort tot de taken van de coach en/of leider.

Het vastleggen bestaat uit twee stappen:

  • Invoeren uitslag in voetbalzaken app van de KNVB.
  • Doorgeven van de uitslag bij het wedstrijdsecretariaat.

Invoeren uitslag in voetbalzaken app van de KNVB

Met de voetbalzaken app van de KNVB kan het zogenoemde mobiele Digitaal Wedstrijd Formulier (mDWF) ingevuld worden. Het invullen van het mDWF is een samenspel tussen de leider/coach van zowel het thuis spelende team, de leider/coach van het uitspelende team en de scheidsrechter. Omdat er meestal geen scheidsrechter beschikbaar is zal de leider/coach van het thuisspelende team deze rol op zich nemen. Voor aanvang van de wedstrijd worden de spelers en officials op het mDWF gezet.

Na de wedstrijd kan degene die als scheidsrechter is opgevoerd (in veel gevallen ben je dat zelf als leider) de uitslag doorvoeren. Allereerst moet je het wedstrijdformulier van het eigen team voor akkoord doorvoeren. Ook kan je als scheidsrechter het wedstrijdformulier van de tegenstander voor akkoord doordrukken. Als dat gedaan is krijg je de mogelijkheid om de uitslag in te voeren en akkoord te geven. Zie ook onderstaande filmpjes voor nadere uitleg en toelichting.

Het invoeren van de uitslag zorgt ervoor dat deze op korte termijn zichtbaar wordt in de Voetbal.nl app. Ook wordt de stand direct bijgewerkt.

Invullen van een wedstrijdformulier

Spelersopgaaf

Wedstrijdverloop voor de scheidsrechter

Doorgeven van de uitslag bij het wedstrijdsecretariaat

Na de wedstrijd graag ook nog even de uitslag doorgeven bij het wedstrijdsecretariaat. Dit zodat de wedstrijdsecretaris aan het eind van de dag een overzicht heeft van alle uitslagen. Er kunnen dan indien nodig correcties doorgevoerd worden.

VEELGESTELDE VRAGEN
Wat is het verschil tussen de voetbalzaken app en de Voetbal.nl app?

De voetbal.nl app is er voor spelers en ouders. De wedstrijdzaken app is voor coaches/trainers en begeleiders.

Hoe kan ik voetbalzaken app op mijn telefoon installeren?

Via de Apple Store of Google Play store kan de app worden gevonden. Ook is het mogelijk onderstaande links de voetbalzaken app te installeren.

Download on the App store 

Get it on Google Play

Hoe meld ik mij de eerste keer aan in de voetbalzaken app?

Je kunt inloggen met je e-mailadres. Let op: Dit moet het e-mailadres zijn dat bekend is bij de ledenadministratie van Sporting Krommenie. Voor vragen hieromtrent kun je een e-mail sturen naar ledenadministratie@sportingkrommenie.nl

Ik ben coach/leider maar kan niet inloggen of heb andere problemen in de voetbalzaken app. Wat moet ik doen?

Stuur een e-mail met je vraag/beschrijving van het probleem naar wedstrijdsecretaris@sportingkrommenie.nl

De KNVB publiceert de standen van de pupillen niet. Moet ik wel het mDWF invullen?

Door de spelersopgaaf en stand in het mDWF in te vullen, krijgt de KNVB meer data en informatie over spelers die daadwerkelijk in de jeugdteams actief zijn. Daarmee kan de KNVB op termijn de poule-indelingen verbeteren en ervoor zorgen dat er nog meer wedstrijden gespeeld worden tussen gelijkwaardige teams, wat ten goede komt aan de ontwikkeling en het plezier van het voetballende kind.

Wat gebeurt als ik vergeten ben de uitslag in te voeren?

De wedstrijdsecretaris zal, met behulp van de bij het wedstrijdsecretariaat doorgegeven uitslagen, een controle doen. Mochten er uitslagen ontbreken dan zullen deze alsnog ingevoerd worden. Dit zal echter pas na het speelweekend zijn. Het loont dus de uitslagen zelf in te vullen!