Spannende topper 013-1 tegen DSS 013-1

by | Nov 18, 2023 | wedstrijdverslag

DSS 013-1 – Sporting Krommenie 013-1 2 – 2

Vandaag de uitwedstrijd tegen topper DSS uit Haarlem dat al haar wedstrijden tot nu toe had gewonnen en het ook nog ongeslagen Sporting Krommenie (1 x winst, 2x gelijk). Voor ons een onbekende tegenstander met knots van een jeugdafdeling. DSS beschikt bij de 08, 09, 010 over liefst 10 teams, bij 011 en 012 over 8 en bij 013 en 014 over 6 teams.

Onze mannen stonden na een serieuze warming up op scherp bij de aftrap en waren van plan het de tegenstander op deze regenachtige zaterdagmorgen zo moeilijk mogelijk te maken. Zo ontstond een boeiend schouwspel tussen twee voor elke bal strijdende ploegen. De eerste kans was voor de thuisclub maar werd keurig onschadelijk gemaakt door doelman Joep (goed op temperatuur gebracht in de warming up door zijn vader). Gaandeweg bleek dat beide ploegen voor de winst gingen waardoor het spel in behoorlijk tempo op en neer ging. Door een klein foutje in onze defensie kon een vrijstaande speler van DSS uit een corner de score openen en de thuisclub op voorsprong zette 1-0. Dat was een tegenvallertje maar foutjes maken is nou eenmaal onderdeel van het voetbalspel. Met nog meer energie werd het vijandelijke doel opgezocht. Nadat Natell al eerder een knal op de bovenkant van de lat zag belanden, lukte het Nick wel om met een prachtig afstandsschot (zijn specialiteit) in de kruising de gelijkmaker aan te tekenen 1-1. Daar schrokken ze bij DSS zichtbaar van. Sporting voelde aan dat er wellicht nog meer te behalen viel en jawel hoor uit een mooie corner van Aadam, kopte Day op de paal en Sergi was er als de kippen bij om ons op voorsprong te schieten 1-2. Tevens de ruststand, even tijd om na te genieten, voor te bereiden op de tweede helft en te beseffen dat er nog een helft te spelen is.

De tweede helft gaf eenzelfde beeld te zien als de eerste. Twee goede ploegen die elkaar met volledige inzet bestreden. Jammer dat na zo’n 15 minuten de bal te makkelijk werd verspeeld en de thuisclub onder luid gejuich van hun supporters de 2-2 wist te scoren.

De laatste 15 minuten vloog het spel van links naar rechts. Onze defensie hield de boel dicht onder aanvoering van sluitpost Joep en voorin was Yannick er een paar keer centimeters van verwijderd, kreeg Davy de bal op het natte veld net niet lekker op zijn schoen en lukte het ook Aadam net niet de bal goed te controleren om uit te halen. Iedere keer stuiterde de bal dusdanig dat je niet lekker kon uithalen. Daarbij ook een compliment voor de tegenstander want die zat werkelijk overal bovenop en gaf ons nauwelijks een centimeter ruimte om eens goed aan te leggen. Zo eindigde deze topper in 2-2 en het zegt veel dat we, gelet op de laatste kansjes voor ons, daar wat teleurgesteld over waren.

Al met al een leuke en spannende jeugdvoetbalwedstrijd met een nog steeds ongeslagen 013-1.

Een supporter.

OVERIGE WEDSTRIJDVERSLAGEN

Monsterzege 013-1 op Fortuna Wormerveer 013-2

Monsterzege 013-1 op Fortuna Wormerveer 013-2

Sporting Krommenie 013-1 – Fortuna Wormerveer 13-2 10 – 2 Na een uitstekende trainingsweek mocht je verwachten dat de ploeg vanaf de aftrap volop de strijd zou aangaan om de goede lijn van de laatste weken door te trekken. In de voorbereiding in de kleedkamer werd nog...

Heerlijke en verdiende overwinning 013-1

Heerlijke en verdiende overwinning 013-1

Sporting Krommenie 013-1 – AFC’34 013-4 4 – 1 Vandaag lieten de mannen zien de boodschap goed begrepen te hebben. Als team allemaal veel arbeid leveren en met overtuiging de duels aangaan. Aangetoond werd dat bij balbezit tegenpartij het verdedigen voorin begint en...

Verdienstelijk gelijkspel 13-1

Verdienstelijk gelijkspel 13-1

K.F.C. 013-2 - Sporting Krommenie 013-1 1 – 1 Vergezeld van een fikse supportersschare ging 13-1 voor haar eerste wedstrijd in competitieverband naar Koog aan de Zaan om wederom te spelen tegen KFC 13-2. Eind september hadden we deze ploeg in de bekercompetitie al...

MO13 Kampioen!

MO13 Kampioen!

🏆MO13-1 is afgelopen zaterdag Kampioen geworden! 🏆 Vandaag kwam concurrent Volendam op visite in Krommenie. We hadden aan een gelijkspel genoeg om het kampioenschap van de 1e fase binnen te halen. In de kleedkamer 14 hele drukke meiden en toch ook wel wat gespannen...

Nuttige oefenzege 013-1

Nuttige oefenzege 013-1

Sporting Krommenie 013-1 – Uitgeest 013-1 6 – 0 Vanmorgen stond een oefenwedstrijd tegen Uitgeest 013-1 op het programma. De afspraak luidde om als team te laten zien dat we echt wel kunnen voetballen. Zorgvuldig in de opbouw, fel in de duels, met elkaar en voor...

JO16-1 toch nog kampioen!

JO16-1 toch nog kampioen!

Na een slechte wedstrijd vorige week zat het kampioenschap er niet meer in dachten we. Sporting Krommenie stond op de derde plek, SVA stond eerste en moest tegen een zwakkere tegenstander en KFC stond tweede. Vorige week werd de wedstrijd helaas niet alleen bepaald in...

Zege voor 013-1 in laatste bekerwedstrijd.

Zege voor 013-1 in laatste bekerwedstrijd.

Vandaag stond de wedstrijd tegen DEM op het programma. Deze ploeg stond puntloos onderaan, maar de boodschap aan het team was duidelijk: onderschatten is geen optie. Ondanks een toch wat slappe warming up, gingen de mannen er vanaf het eerste fluitsignaal tegenaan. Op...