Strijd en Veerkracht: Sporting Krommenie 013-1 Deelt de Punten met SVA 013-1 in Adembenemende Wedstrijd

by | Nov 8, 2023 | wedstrijdverslag

Sporting Krommenie 013-1 – SVA 013-1 3 – 3

De inhaal(licht)wedstrijd tegen SVA werd er een met twee gezichten.
De eerste helft een dominerend Sporting dat de tegenstander terugdrong op eigen helft. Na 20 minuten was het de wederom sterk spelende Sergi die uit een prima genomen corner met het hoofd zijn team op een 1-0 voorsprong zette. Vijf minuten later was het Nick die een vrije schop (wekenlang op getraind na afloop van de trainingen) van 25 m schitterend in de kruising liet ploffen 2-0.

In de tweede helft een ontketend SVA en een veel te slap (niet bij de les) beginnend Sporting. Eerst een afstandsschot dat vlak onder de lat binnensloeg 2-1 en even later een fout in de opbouw dat de gelijkmaker opleverde. Binnen 10 minuten werd de fraaie en met veel inzet opgebouwde voorsprong weggegeven. Ja dat werkt even door en de tegenstander kwam in een flow. Gevolg was dat er nog een Assendelfts doelpunt bij kwam en zo stond het zowaar 2-3. Met een beetje pech had het nog erger kunnen worden maar dat bleef ons bespaard. Een bevlieging van Natell die met de bal aan de voet langs meerdere tegenstanders snelde, bracht de bal voor de voeten van Dylan die verwoestend uithaalde en de bal in de kruising zag verdwijnen. Dat betekende 3-3 oftewel exact dezelfde eindstand als ruim een maand geleden in de bekerwedstrijd maar toen in Assendelft met bijna een identiek scoreverloop en spelbeeld. Wat dat betreft lijken we daar niet veel van te hebben geleerd.

De wedstrijd heeft aangetoond dat overwinningen uitsluitend behaald worden als we allemaal bereid zijn van de eerste tot de laatste minuut alles te geven en jezelf helemaal leeg te knokken in het teambelang bij alle drie onderdelen van het spel. In balbezit vrij lopen en aanspeelbaar zijn. In de omschakeling razendsnel handelen. Bij balbezit tegenstander meteen druk zetten en allemaal een steentje bijdragen in het verdedigen. Duels ingaan met de wil om te winnen, uitstralen dat bij ons niets te halen valt. Je kunt niet af en toe pauzeren en wachten tot er weer eens een bal jouw kant opkomt maar iedereen moet 2 x 30 minuten arbeid leveren.
Een woord van dank aan zowel scheidsrechter Jack (floot een prima wedstrijd) en assistent-scheidsrechter Francisco (prima rechterhand van de scheids).

De pittige training voor komende donderdag ligt al klaar en dient als basis voor de komende competitiewedstrijd van zaterdag a.s. thuis tegen AFC’34

Een supporter.

OVERIGE WEDSTRIJDVERSLAGEN

Monsterzege 013-1 op Fortuna Wormerveer 013-2

Monsterzege 013-1 op Fortuna Wormerveer 013-2

Sporting Krommenie 013-1 – Fortuna Wormerveer 13-2 10 – 2 Na een uitstekende trainingsweek mocht je verwachten dat de ploeg vanaf de aftrap volop de strijd zou aangaan om de goede lijn van de laatste weken door te trekken. In de voorbereiding in de kleedkamer werd nog...

Spannende topper 013-1 tegen DSS 013-1

Spannende topper 013-1 tegen DSS 013-1

DSS 013-1 – Sporting Krommenie 013-1 2 – 2 Vandaag de uitwedstrijd tegen topper DSS uit Haarlem dat al haar wedstrijden tot nu toe had gewonnen en het ook nog ongeslagen Sporting Krommenie (1 x winst, 2x gelijk). Voor ons een onbekende tegenstander met knots van een...

Heerlijke en verdiende overwinning 013-1

Heerlijke en verdiende overwinning 013-1

Sporting Krommenie 013-1 – AFC’34 013-4 4 – 1 Vandaag lieten de mannen zien de boodschap goed begrepen te hebben. Als team allemaal veel arbeid leveren en met overtuiging de duels aangaan. Aangetoond werd dat bij balbezit tegenpartij het verdedigen voorin begint en...

Verdienstelijk gelijkspel 13-1

Verdienstelijk gelijkspel 13-1

K.F.C. 013-2 - Sporting Krommenie 013-1 1 – 1 Vergezeld van een fikse supportersschare ging 13-1 voor haar eerste wedstrijd in competitieverband naar Koog aan de Zaan om wederom te spelen tegen KFC 13-2. Eind september hadden we deze ploeg in de bekercompetitie al...

MO13 Kampioen!

MO13 Kampioen!

🏆MO13-1 is afgelopen zaterdag Kampioen geworden! 🏆 Vandaag kwam concurrent Volendam op visite in Krommenie. We hadden aan een gelijkspel genoeg om het kampioenschap van de 1e fase binnen te halen. In de kleedkamer 14 hele drukke meiden en toch ook wel wat gespannen...

Nuttige oefenzege 013-1

Nuttige oefenzege 013-1

Sporting Krommenie 013-1 – Uitgeest 013-1 6 – 0 Vanmorgen stond een oefenwedstrijd tegen Uitgeest 013-1 op het programma. De afspraak luidde om als team te laten zien dat we echt wel kunnen voetballen. Zorgvuldig in de opbouw, fel in de duels, met elkaar en voor...

JO16-1 toch nog kampioen!

JO16-1 toch nog kampioen!

Na een slechte wedstrijd vorige week zat het kampioenschap er niet meer in dachten we. Sporting Krommenie stond op de derde plek, SVA stond eerste en moest tegen een zwakkere tegenstander en KFC stond tweede. Vorige week werd de wedstrijd helaas niet alleen bepaald in...

Zege voor 013-1 in laatste bekerwedstrijd.

Zege voor 013-1 in laatste bekerwedstrijd.

Vandaag stond de wedstrijd tegen DEM op het programma. Deze ploeg stond puntloos onderaan, maar de boodschap aan het team was duidelijk: onderschatten is geen optie. Ondanks een toch wat slappe warming up, gingen de mannen er vanaf het eerste fluitsignaal tegenaan. Op...