Verdienstelijk gelijkspel 13-1

by | Nov 4, 2023 | wedstrijdverslag

K.F.C. 013-2 – Sporting Krommenie 013-1 1 – 1

Vergezeld van een fikse supportersschare ging 13-1 voor haar eerste wedstrijd in competitieverband naar Koog aan de Zaan om wederom te spelen tegen KFC 13-2. Eind september hadden we deze ploeg in de bekercompetitie al getroffen en de herinneringen aan deze wedstrijd (kansloze 3-1 nederlaag) waren niet zo goed. Vandaag de kans op revanche. Waar we in september nog op het A veld (kunstgras) mochten, werden we nu naar veld 3 (gewoon gras) gestuurd. Ondanks de vele regen was sprake van een prima bespeelbaar veld.

Het eerste kwartier zaten we goed in de wedstrijd en er was sprake van evenwicht. Er werden felle duels uitgevochten en hard gewerkt. Daarna kakte het een beetje in, het middenveld gaven we uit handen, de derde bal was te vaak voor de tegenstander en de mensen zonder bal (met name voorhoede) vergaten (verdedigende) arbeid te leveren. De rust werd bereikt met een 0-0 stand. Wat opviel was dat wij de duels te vaak half aangingen en angstig oogden vooral als hun zogenaamde Toren van Pisa (een knaap van 1,85 m) aan de bal kwam.

De tweede helft kende gelijk in de eerste minuut een merkwaardige start en had ons zomaar onnodig op achterstand kunnen zetten maar het liep gelukkig allemaal nog net goed af. Toch was het KFC dat vaker in balbezit was en onze prima spelende verdedigers flink veel werk bezorgden. Vooral Sergi en Mees speelden in het centrum een puike partij. Daarbij werd de grens van het toelaatbare opgezocht. Het spel moest regelmatig worden onderbroken. Typerend was dat zelfs onze altijd onverstoorbare Max na de zoveelste tik op de enkels echt boos werd. Nadat enkele hachelijke momenten nog overleefd werden, lukte het KFC met het nodige geluk een 1-0 voorsprong te nemen. Ineens leefde Sporting op en werd de strijd vol aangegaan. Felle duels om de bal en het lukte ons het spel wat om te buigen en bij vlagen goed samen te spelen. Een fraaie aanval over drie schijven aan de linkerkant bracht de bal bij snelle Natell die met een prachtig geplaatst schot de keeper tevergeefs liet springen 1-1.

Beide ploegen gingen voor de winst en met name de tegenstanders van Niek en Max raakten net zo makkelijk de man als de bal. Max kreeg (wederom) een forse trap tegen zijn enkel en moest geblesseerd het veld verlaten. In de slotminuut moest doelman Joep nog worden opgelapt maar gelukkig kon hij de wedstrijd voortzetten.

Mannen al met al redenen voor tevredenheid. Deze week hebben we niet mogen trainen vanwege code Oranje en drie man in de ziekenboeg dan is een punt in deze uitwedstrijd niet slecht. We weten gerust wel wat er allemaal beter kan en we weten zeker dat qua voetbal jullie echt tot meer in staat zijn. Zie dit gelijke spel van vandaag als opstap naar nog beter.

Dank aan de invaller grensrechter Jeffrey die een uitstekende bijdrage leverde aan het eindresultaat.

Komende dinsdag de inhaalwedstrijd thuis tegen SVA om 17.45 uur (om 17.00 u aanwezig) en vier dagen later competitiewedstrijd nummer 3 tegen AFC. Heerlijk toch.

Een supporter.

OVERIGE WEDSTRIJDVERSLAGEN

Monsterzege 013-1 op Fortuna Wormerveer 013-2

Monsterzege 013-1 op Fortuna Wormerveer 013-2

Sporting Krommenie 013-1 – Fortuna Wormerveer 13-2 10 – 2 Na een uitstekende trainingsweek mocht je verwachten dat de ploeg vanaf de aftrap volop de strijd zou aangaan om de goede lijn van de laatste weken door te trekken. In de voorbereiding in de kleedkamer werd nog...

Spannende topper 013-1 tegen DSS 013-1

Spannende topper 013-1 tegen DSS 013-1

DSS 013-1 – Sporting Krommenie 013-1 2 – 2 Vandaag de uitwedstrijd tegen topper DSS uit Haarlem dat al haar wedstrijden tot nu toe had gewonnen en het ook nog ongeslagen Sporting Krommenie (1 x winst, 2x gelijk). Voor ons een onbekende tegenstander met knots van een...

Heerlijke en verdiende overwinning 013-1

Heerlijke en verdiende overwinning 013-1

Sporting Krommenie 013-1 – AFC’34 013-4 4 – 1 Vandaag lieten de mannen zien de boodschap goed begrepen te hebben. Als team allemaal veel arbeid leveren en met overtuiging de duels aangaan. Aangetoond werd dat bij balbezit tegenpartij het verdedigen voorin begint en...

MO13 Kampioen!

MO13 Kampioen!

🏆MO13-1 is afgelopen zaterdag Kampioen geworden! 🏆 Vandaag kwam concurrent Volendam op visite in Krommenie. We hadden aan een gelijkspel genoeg om het kampioenschap van de 1e fase binnen te halen. In de kleedkamer 14 hele drukke meiden en toch ook wel wat gespannen...

Nuttige oefenzege 013-1

Nuttige oefenzege 013-1

Sporting Krommenie 013-1 – Uitgeest 013-1 6 – 0 Vanmorgen stond een oefenwedstrijd tegen Uitgeest 013-1 op het programma. De afspraak luidde om als team te laten zien dat we echt wel kunnen voetballen. Zorgvuldig in de opbouw, fel in de duels, met elkaar en voor...

JO16-1 toch nog kampioen!

JO16-1 toch nog kampioen!

Na een slechte wedstrijd vorige week zat het kampioenschap er niet meer in dachten we. Sporting Krommenie stond op de derde plek, SVA stond eerste en moest tegen een zwakkere tegenstander en KFC stond tweede. Vorige week werd de wedstrijd helaas niet alleen bepaald in...

Zege voor 013-1 in laatste bekerwedstrijd.

Zege voor 013-1 in laatste bekerwedstrijd.

Vandaag stond de wedstrijd tegen DEM op het programma. Deze ploeg stond puntloos onderaan, maar de boodschap aan het team was duidelijk: onderschatten is geen optie. Ondanks een toch wat slappe warming up, gingen de mannen er vanaf het eerste fluitsignaal tegenaan. Op...