JO16-1 toch nog kampioen!

by | Oct 8, 2023 | wedstrijdverslag

Na een slechte wedstrijd vorige week zat het kampioenschap er niet meer in dachten we. Sporting Krommenie stond op de derde plek, SVA stond eerste en moest tegen een zwakkere tegenstander en KFC stond tweede.

Vorige week werd de wedstrijd helaas niet alleen bepaald in het veld maar ook door 3 coaches van de tegenpartij. Ja je leest het goed, maar liefst 3 coaches en alle drie lieten ze zich graag horen, al helemaal als ze het niet eens waren met de scheidrechter. (nadat Sporting al 2 keer bijna neergehaald was in de 16 meter maar steeds overeind bleef, was het de derde keer toch een penalty en daar waren de coaches het niet mee eens). Daarbij misschien de druk van toch een mogelijk kampioenschap en het uitvallen van Stijn met een behoorlijke blessure, dat leidde tot een 1-6 verlies thuis.

Maar goed terug naar de laatste wedstrijd. We hadden al wat geluiden gehoord dat het er wel eens hard aan toe kon gaan, SVA en KFC beiden strijdend voor het kampioenschap. KFC zou nu helemaal alles op alles zetten. Maar Sporting begon heel goed, De druk was eraf, we gingen hopelijk nog voor de derde plek. Goed overspel, maar helaas KFC kwam erdoorheen en scoorde, maar het was buitenspel. Al snel wist Mees van Sporting ook te scoren, maar ook deze was helaas buiten spel. Daarna nog een aantal pogingen. Totdat Stan een lange bal van Levi kreeg en de verdediger afkapte en scoorde,  1-0. De eerste helft was voorbij.

In de rust kwam het nieuws binnen: SVA had verloren! KFC had nu genoeg aan een gelijkspel, terwijl Sporting alleen kampioen kon worden door te winnen. De spanning steeg.

En dat was te merken, Sporting zat er niet zo goed in als in de eerste helft maar Stan en Pepeijn gingen richting doel, Stan gad voor en Pepijn wist de 2-0 te scoren
Het viel niet mee, vermoeidheid sloeg toe, niet iedereen was blessurevrij. Uiteindelijk wist KFC de 2-1 te scoren. Luke de keeper wilde de bal uit het doel pakken en 2 man van KFC kwam op hem af om die bal uit zijn handen te slaan. Dit lukte niet, 1 van de jongens dacht op dat moment dat hij in de Dojo stond en haalde met een flinke trap Luke onderuit. Een terechte gele kaart voor KFC (Een speler die een onbesuisde overtreding maakt (zonder het gevaar of de gevolgen voor de tegenstander in ogenschouw te nemen), kan van de scheidsrechter een officiële waarschuwing ontvangen: de gele kaart.)

Daarna was het spannend Sporting kwam nog een aantal keer bij het doel van KFC. Mees probeerde nog een hoog afstand schot, de keeper stond ver van zijn doel, maar helaas. De Totdat KFC nog een keer richting het doel van Sporting kwam en op doel schoolt. Luke wist hem tegen te houden en Jelle werkte de bal snel weg. Daarna nog een kleine kans maar toen klonk het fluitsignaal. Sporting JO16-1 kampioen !!

Gefeliciteerd met teamspirit en inzet kom je er !!

OVERIGE WEDSTRIJDVERSLAGEN

Monsterzege 013-1 op Fortuna Wormerveer 013-2

Monsterzege 013-1 op Fortuna Wormerveer 013-2

Sporting Krommenie 013-1 – Fortuna Wormerveer 13-2 10 – 2 Na een uitstekende trainingsweek mocht je verwachten dat de ploeg vanaf de aftrap volop de strijd zou aangaan om de goede lijn van de laatste weken door te trekken. In de voorbereiding in de kleedkamer werd nog...

Spannende topper 013-1 tegen DSS 013-1

Spannende topper 013-1 tegen DSS 013-1

DSS 013-1 – Sporting Krommenie 013-1 2 – 2 Vandaag de uitwedstrijd tegen topper DSS uit Haarlem dat al haar wedstrijden tot nu toe had gewonnen en het ook nog ongeslagen Sporting Krommenie (1 x winst, 2x gelijk). Voor ons een onbekende tegenstander met knots van een...

Heerlijke en verdiende overwinning 013-1

Heerlijke en verdiende overwinning 013-1

Sporting Krommenie 013-1 – AFC’34 013-4 4 – 1 Vandaag lieten de mannen zien de boodschap goed begrepen te hebben. Als team allemaal veel arbeid leveren en met overtuiging de duels aangaan. Aangetoond werd dat bij balbezit tegenpartij het verdedigen voorin begint en...

Verdienstelijk gelijkspel 13-1

Verdienstelijk gelijkspel 13-1

K.F.C. 013-2 - Sporting Krommenie 013-1 1 – 1 Vergezeld van een fikse supportersschare ging 13-1 voor haar eerste wedstrijd in competitieverband naar Koog aan de Zaan om wederom te spelen tegen KFC 13-2. Eind september hadden we deze ploeg in de bekercompetitie al...

MO13 Kampioen!

MO13 Kampioen!

🏆MO13-1 is afgelopen zaterdag Kampioen geworden! 🏆 Vandaag kwam concurrent Volendam op visite in Krommenie. We hadden aan een gelijkspel genoeg om het kampioenschap van de 1e fase binnen te halen. In de kleedkamer 14 hele drukke meiden en toch ook wel wat gespannen...

Nuttige oefenzege 013-1

Nuttige oefenzege 013-1

Sporting Krommenie 013-1 – Uitgeest 013-1 6 – 0 Vanmorgen stond een oefenwedstrijd tegen Uitgeest 013-1 op het programma. De afspraak luidde om als team te laten zien dat we echt wel kunnen voetballen. Zorgvuldig in de opbouw, fel in de duels, met elkaar en voor...

Zege voor 013-1 in laatste bekerwedstrijd.

Zege voor 013-1 in laatste bekerwedstrijd.

Vandaag stond de wedstrijd tegen DEM op het programma. Deze ploeg stond puntloos onderaan, maar de boodschap aan het team was duidelijk: onderschatten is geen optie. Ondanks een toch wat slappe warming up, gingen de mannen er vanaf het eerste fluitsignaal tegenaan. Op...