Teleurstellende start

by | Oct 1, 2023 | wedstrijdverslag

Sporting Krommenie Vr1- Rijnvogels Vr3

Na de bekerwedstrijden en de start met een uitwedstrijd was het dan eindelijk tijd voor de eerste thuiswedstrijd van het eerste vrouwen elftal van Sporting. Ondanks het zonnige weer was er nog weinig belangstelling op veld 2 voor de verrichtingen van deze ploeg. Het team wordt helaas geteisterd door diverse zware en minder zware blessures en dat is een flinke aderlating: Niet alleen moeten we de aanvoerster van vorig jaar Noé missen, dit gaat helaas het hele seizoen duren. Noé, sterkte met de operatie en de revalidatie. Ook in de voorhoede is het krap gesteld met de bezetting en ontbreekt het aan wat power. Hierdoor zijn er ook weinig wissels en dat maakt het volhouden en overeind blijven bij het fysieke geweld van de vrouwen best lastig.
De start van de wedstrijd was voor Rijnvogels, Sporting was terughoudend, de felheid was er nog niet maar al snel werd de wedstrijd gelijkwaardiger qua inzet en mocht de eerste doelpoging op naam van Yara gezet worden.

Het beeld van de wedstrijd is dat Rijnvogels gevaarlijker voor het doel komt, maar slordig is in de afwerking of ongelukkig daarin. Hierdoor komt Sporting een flink aantal keren goed weg met ballen die net niet in het doel belanden. Sporting krijgt zeer weinig echte kansen, maar ja…. Als die 100% kans dan komt, dan moet die bal er wel in hè… en niet op 2 centimeter voorlangs de paal ernaast…
De wedstrijd verhardt zich, vele clashes volgen, het spel ligt vaak stil omdat er een speelster blijft liggen. Het zijn niet altijd overtredingen: het gevecht om de bal is nietsontziend en dat doet hier en daar flink pijn. Maar meestal is het de tegenstandster die blijft liggen en Rijnvogels komt ook meer gehavend uit de strijd dan Sporting.

Langzamerhand zien we meer combinatiespel, de ballen blijven beter in de ploeg en Sporting gaat meer druk zetten. Het is een gelijke maar pittige strijd, maar doelpunten komen er maar niet: Sporting omdat ze te weinig kansen creëren, Rijnvogels omdat ze geen geluk hebben en dus niet effectief zijn. Floor moet bij tijd en wijle in actie komen, maar het keeperswerk levert geen problemen op. In de laatste fase van de strijd gaat alle hens aan dek, de beide partijen zetten alles op alles om een doelpunt te forceren. De mooiste kans is voor Sporting maar ook deze bal gaat naast. Sporting krijgt een paar corners, maar helaas wordt er over het doel gekopt. Rijnvogels krijgt ze ook: de corner gaat er niet in maar de vrije trap die vanuit diezelfde hoek genomen kan worden, die gaat dan eindelijk wel over de achterlijn en in de 87e minuut is Sporting dan eindelijk gebroken en staan ze op 0-1 achterstand. Er wordt daarna nog keihard gestreden om de gelijkmaker, maar het mag allemaal niet baten: de 0-1 is een zware teleurstelling.

OVERIGE WEDSTRIJDVERSLAGEN

Monsterzege 013-1 op Fortuna Wormerveer 013-2

Monsterzege 013-1 op Fortuna Wormerveer 013-2

Sporting Krommenie 013-1 – Fortuna Wormerveer 13-2 10 – 2 Na een uitstekende trainingsweek mocht je verwachten dat de ploeg vanaf de aftrap volop de strijd zou aangaan om de goede lijn van de laatste weken door te trekken. In de voorbereiding in de kleedkamer werd nog...

Spannende topper 013-1 tegen DSS 013-1

Spannende topper 013-1 tegen DSS 013-1

DSS 013-1 – Sporting Krommenie 013-1 2 – 2 Vandaag de uitwedstrijd tegen topper DSS uit Haarlem dat al haar wedstrijden tot nu toe had gewonnen en het ook nog ongeslagen Sporting Krommenie (1 x winst, 2x gelijk). Voor ons een onbekende tegenstander met knots van een...

Heerlijke en verdiende overwinning 013-1

Heerlijke en verdiende overwinning 013-1

Sporting Krommenie 013-1 – AFC’34 013-4 4 – 1 Vandaag lieten de mannen zien de boodschap goed begrepen te hebben. Als team allemaal veel arbeid leveren en met overtuiging de duels aangaan. Aangetoond werd dat bij balbezit tegenpartij het verdedigen voorin begint en...

Verdienstelijk gelijkspel 13-1

Verdienstelijk gelijkspel 13-1

K.F.C. 013-2 - Sporting Krommenie 013-1 1 – 1 Vergezeld van een fikse supportersschare ging 13-1 voor haar eerste wedstrijd in competitieverband naar Koog aan de Zaan om wederom te spelen tegen KFC 13-2. Eind september hadden we deze ploeg in de bekercompetitie al...

MO13 Kampioen!

MO13 Kampioen!

🏆MO13-1 is afgelopen zaterdag Kampioen geworden! 🏆 Vandaag kwam concurrent Volendam op visite in Krommenie. We hadden aan een gelijkspel genoeg om het kampioenschap van de 1e fase binnen te halen. In de kleedkamer 14 hele drukke meiden en toch ook wel wat gespannen...

Nuttige oefenzege 013-1

Nuttige oefenzege 013-1

Sporting Krommenie 013-1 – Uitgeest 013-1 6 – 0 Vanmorgen stond een oefenwedstrijd tegen Uitgeest 013-1 op het programma. De afspraak luidde om als team te laten zien dat we echt wel kunnen voetballen. Zorgvuldig in de opbouw, fel in de duels, met elkaar en voor...

JO16-1 toch nog kampioen!

JO16-1 toch nog kampioen!

Na een slechte wedstrijd vorige week zat het kampioenschap er niet meer in dachten we. Sporting Krommenie stond op de derde plek, SVA stond eerste en moest tegen een zwakkere tegenstander en KFC stond tweede. Vorige week werd de wedstrijd helaas niet alleen bepaald in...