Ons Weekend

by | Sep 26, 2022 | Sporting Krommenie JO18-1, wedstrijdverslag

Assendelft O18-1 – Sporting Krommenie O18-1: 2-4

Derby’s zijn toch wel het leukst om te spelen. Korte reisafstand, veel bekenden. Wat dat betreft worden we in deze bekerfase wel verwend met tegenstanders uit Wormer(veer), Koog aan de Zaan, Westzaan en Assendelft. De wedstrijden tegen de gortzakken steken er toch wel bovenuit. Alleen het spoor over en nog meer bekenden. Nu heeft deze wedstrijd nog een extra cachet. De winnaar pakt de koppositie.

Het hoogtepunt van de wedstrijd vindt voor mij al in de 5e minuut plaats. Tekstboek trainingsmateriaal. Een opkomende rechtsback (Berno), een steekpass op de rechtsbuiten (Adel), een strakke lage voorzet op de spits (LDO*) die bij de eerste paal inkomt. Goal (0-1)! In het vervolg een redelijk gelijkopgaande eerste helft van twee teams met een verschillende identiteit. Sporting probeert met combinatievoetbal aan de overkomt te komen, het spel van Assendelft is opportunistischer. Dat laatste viert hoogtij halverwege als wij niet goed staan en de gelijkmaker moeten incasseren, 1-1. De teams lijken met een gelijke stand aan de limonade te kunnen beginnen maar een fout achterin bij ons zorgt ervoor dat zwart-wit met een voorsprong (2-1) de rust ingaat. Na de goal fluit de prima leidende scheidsrechter direct voor rust.

De pauze wordt voornamelijk benut om de keuzes in de opbouw te bespreken. Dat ging de eerste helft niet goed. Assendelft zette alleen druk op de centerbacks waardoor de backs vrijkwamen en je met een uitzakkende middenvelder op plaatsen in het veld een 3 tegen 1 kon creëren. Dit werd vaak niet herkend of slordig uitgevoerd.

Dit gaat de tweede helft veel beter. Ook door de omzetting om Mykai terug te halen van half naar de positie van centerback en Stef van centerback naar linksback. Het resultaat is meer voetbal vanuit de as en op links meer dynamiek. Daar wil ik de vroege gelijkmaker echter niet aan toewijzen. Een rommelige situatie waarbij Assendelft de bal niet weg krijgt en Stan het meest attent is en overtuigend uithaalt (2-2). Ondanks ons betere spel gaat de wedstrijd verder zonder echte grote kansen en het lijkt dan ook op een gelijkspel uit te draaien. Met deze zinsopbouw verklap ik al dat het dat niet werd. Met nog twee minuten op de klok wordt Luuk M net buiten de zestien gevonden. Zijn schot is niet geweldig maar wordt dusdanig van richting veranderd dat de keeper kansloos is (2-3). Assendelft wil nog een keer aanzetten maar kan al snel de inspanningen stoppen als Stan uit onze eerstvolgende aanval een dikke, harde punt achter de wedstrijd zet (2-4).

Een goede overwinning op een sterke tegenstander die tot vandaag in 3 wedstrijden maar 2 goals had moeten incasseren. Dit mogen we even vieren maar niet te lang. Na dit weekend, ons weekend, moet de focus op de afsluitende bekerwedstrijd thuis tegen WSV. Elk resultaat anders dan een nederlaag zorgt ervoor dat we doorbekeren. Dat was voorafgaand aan het seizoen geen prioriteit maar nu we er toch zijn …..

* LDO, oftewel Luuk O, om beter onderscheid te kunnen maken met naamgenoot Luuk (M)

Coach Raymond

OVERIGE WEDSTRIJDVERSLAGEN

Spannende Strijd tegen Hercules

Spannende Strijd tegen Hercules

We speelden vandaag tegen Hercules in Zaandam. We kregen een paar kansen, maar zij scoorden eerder 1-0. Maar al snel schoot invalster Jennifer op de lat en scoorde Indy R hem er in: 1-1. Emily ging een strijd aan en scoorde knap de 1-2. Toen was het rust. In de tweede...

Baaldag van 013-1

Baaldag van 013-1

KFC 013-2 – Sporting Krommenie 013-1 3 – 1 In alle vroegte vertrokken wel 10 auto’s richting Koog aan de Zaan om team 13-1 te zien spelen in hun al om 08.30 u startende derde bekerwedstrijd. Sporting had 1x gewonnen en 1x gelijk en de tegenstander had al 2 x gewonnen...

Wedstrijd met twee gezichten van 013-1

Wedstrijd met twee gezichten van 013-1

SVA 013-1 – Sporting Krommenie 013-1 3 – 3 Nadat we vorige week in de eerste bekerwedstrijd speelden tegen onze oosterburen uit Wormerveer waren vandaag onze zuiderburen van SVA uit Assendelft de tegenstander. De start was voorbeeldig. Het eerste kwartier tot de...

Ook voor de MO12 is de kop eraf!

Ook voor de MO12 is de kop eraf!

Voor de MO12-1 is het seizoen ook van start gegaan met een derby thuis tegen VVA MO12-1. Het werd een pittige strijd die tot het einde gelijk opging. Fay maakte de gelijkmaker 1-1, Meshell de 2-2 en de eindstand 3-3. Een uitslag passend bij de wedstrijd, waarin beide...

MO13-2 verslag 9 september 2023

MO13-2 verslag 9 september 2023

Verslag eerste wedstrijd van het seizoen uit tegen LSVV. Alle toppers van MO13-2 waren vandaag aanwezig: Jennifer, Miley, Roxy, Tessa, Milou, Evi, Chyna, Lilas, Isabella en Lisa. Omdat MO12 helaas niet doorging konden Linn en Fay bij ons invallen. Met het warme weer...

DE KOP IS ERAF

DE KOP IS ERAF

Sporting Krommenie 14-1 – Hercules Zaandam 14-1, 09-09-2023 Na een prima oefenwedstrijd op woensdag 6 September tegen uit tegen KFC 14-1. Waarbij er, vooral in de 2e helft, met goed voetbal een zeer verdiende overwinning werd behaald. Vandaag de opening van de...

Dappere strijders

Dappere strijders

De laatste speelronde van de competitie. Op bezoek komt ODIN’59. De wedstrijd is feitelijk om des keizers baard. De titel, waar de Heemskerkers ook lang aanspraak op konden maken, is reeds vergeven aan vv Assendelft. Ondanks dat gegeven willen we het boek van dit...