Een goede uitslag met een bittere nasmaak.

by | Sep 20, 2022 | wedstrijdverslag

 Vandaag staat de derby tegen Fortuna Wormerveer op het programma. Dat de wedstrijd ook leeft bij Fortuna is al duidelijk geworden gedurende de week. De wedstrijd wordt namelijk met veel bombarie op Instagram aangekondigd en supporters worden gevraagd in grote getalen op te komen dagen. 

Dat dit niet aan dovemans oren was besteed blijkt uit het publiek langs de zijkant als de wedstrijd begint. Zelfs Rene Oomen die wel eens als gast trainer bij ons op het veld heeft gestaan is aanwezig langs de zijlijn. En er is zelfs een huize cameraman met statief en al om de wedstrijd vast te leggen (hierover later meer). 

Maar nu eerst eens beginnen bij het begin. De jongens hebben de hele week goed getraind zoals het betaamt voor een derby en we leven dan ook met veel vertrouwen toe naar deze wedstrijd. 

Anders dan normaal (het is namelijk dichtbij) verzamelen we deze keer op de parkeerplaats van Fortuna Wormerveer. We zien wat goede gezonde wedstrijd spanning bij de jongens als we aankomen op de parkeerplaats. Dat belooft veel goeds. 

We worden op het complex hartelijk ontvangen, we krijgen kleedkamer 1 onder de tribune toegewezen. Waar we verwachten op kunstgras onze wedstrijd af te moeten werken blijkt dit op gras te gaan gebeuren. Iets wat meestal niet in ons nadeel is. Terwijl de jongens zich klaarmaken schrijft Henry de start opstelling op het bord. 

Noah “vd Sar” in de goal. Achterin van rechts naar links, Rinke, Justin, Samuel en Giel – Pitbulls van de laatste lijn. Op het middenveld hebben we van links naar rechts, Don, Joris en Ties – we kiezen voor fysieke kracht omdat we denken veel in de duels te komen. Voorin van rechts naar links Dishairo, Daan en Cem – snelheid, werklust en doelpunten. Hiermee gaan we vandaag Fortuna bestrijden. In de bespreking worden de onze standaard zaken nogmaals aangehaald. Probeer met zelfvertrouwen te voetballen, bewegen zonder bal wat betekent dat je pro-actief en niet reactief en verdedigend altijd je man voor je en aan de buitenkant houden. 

Als we op het veld arriveren voor de warming-up verdwijnt ons enthousiasme voor het veld als water voor de zon. Dit veld is nog slechter dan veld 4 van Sporting Krommenie, wat niet echt een compliment is. Maar het is een veld en we moeten erop spelen dus niet zeuren en gaan is het devies. 

Tijdens de warming-up geeft Rinke aan dat hij last heeft van zijn bronchitis, dit is natuurlijk jammer voor ons maar wel juist omdat op tijd aan te geven. Dit betekent dat Liam in de basis opstelling komt en Giel en Justin een plekje doorschuiven. 

Voor de wedstrijd is er kort contact met de scheidsrechter van dienst. Er wordt duidelijk gemaakt dat er een leuke en eerlijke pot voetbal wordt verwacht. Hij zal fluiten in de “aard van de wedstrijd”. Hoe wij dit moeten interpreteren word ons na de wedstrijd duidelijk. De wedstrijd zelf zal ik op basis van een feiten relaas weergeven losgekoppeld van enige vooroordelen of aannames. Want zoals de 

theorie van de feitelijke attributie zegt. Ieder mens is geneigd om de oorzaak van falen bij een ander te zoeken en de oorzaak van succes bij zichzelf te vinden. 

Als de wedstrijd begint lijken onze jongens nog wat zoekende, de energie en inzet van de afgelopen wedstrijden is een stuk minder en hierdoor komt Fortuna steeds beter in zijn spel. We hebben voor de wedstrijd aangegeven dat het veld erg slecht is dus dat we moeten proberen om vooral hard in te spelen. Dit resulteert en erg veel de lange bal wat op zich niet erg hoeft te zijn als we maar wel vol energie aansluiten voor het winnen van de “2e bal” aansluiten. Helaas gebeurt te weinig waardoor we Fortuna steeds kans geven om er onderuit te voetballen. Iets wat ze prima doen. 

Na ongeveer 10 minuten meld Daan zich langs de kant omdat hij zich niet zo fit voelt. Onze reactie is om Quinten die de hele week niet heeft getraind vanwege een blessure toch maar gelijk in te brengen. Dat die goed heeft geluisterd naar de commentaren van de trainers langs de kant blijkt in minuut 12 (van de video). Na een goede lange bal van Samuel wordt de back van Fortuna onder druk gezet door Dishairo. Hierdoor speelt deze de bal over de zijlijn. Nog voordat de Dishairo de bal heeft gepakt begint Quinten al te lopen (bewegen zonder bal). Dit wordt door Dishairo herkent die de bal snel ingegooid. Quinten heeft door zijn voorsprong van zijn tegen stander genoeg ruimte gecreëerd om dezelfde tegenstander te passeren en de bal terug te leggen op Cem die hem uitstekend binnenschiet. Dit geeft nog eens aan wat het ons kan brengen als we actief en alert in het veld staan. 

Hierna wordt ons spel helaas niet beter, maar omdat we verdedigend goed staan geven we ook geen kansen weg. Na ongeveer 20 minuten besluiten we om Siem in te brengen voor Ties om iets meer de aansluiting te verzorgen richting onze voorwaartse. Ondertussen nemen we met Ties op de bank door wat er in onze ogen niet goed ging. Niet veel later meld ook Don zich langs de lijn met hoofdpijn. Dit betekent dat Ties weer wordt ingebracht aangezien Rinke nog zit met zijn bronchitis en benauwdheid. 

In minuut 28 (van de video) een goede actie van de nummer 10 van Fortuna, het zal de enige keer zijn dat de spits van Fortuna een aantal meters ruimte krijgt maar het gevolg is wel de 1-1 stand op het score bord staat. En die is niet onverdiend want het is gewoon een goede ploeg dat Fortuna. 

Op de scheidsrechter valt niet veel aan te merken anders dan dat hij bij Sporting een aantal keren een snelle voortzetting onderbreekt door aan te geven dat de vrije trap goed moet worden genomen (feit). 

In de rust blijven we op het veld, het is immers prima weer. Er volgt een felle speech van de trainers om aan te geven dat we zonder die extra inzet en energie niet heel veel verder zullen komen vandaag. Dit is zeker niet aan dovemans oren (daar ie is weer) besteed. 

De 2e helft staat er een heel ander Sporting Krommenie aan de aftrap. Met passie en inzet wordt de tegenstander bestreden. Ook langs de kant zien we de passie terug. Na 10 minuten besluiten we Rinke toch in te brengen op zijn vertrouwde positie rechts achterin hierdoor kunnen we Justin door schuiven naar de rechtsvoor positie en Dishairo naar links. Het is een beproefd recept van onze wedstrijd tegen Uitgeest en het werkt nu ook. Fortuna komt niet meer in de buurt van onze goal. In de 37e minuut (van de video) is het Rinke die op zijn karakteristieke wijze een duel wint, namelijk zonder aanziens des persoon vol voor de bal. Hierop volgt een snelle uitbraak waarbij Justin de voor zijn doel spelende keeper uitspeelt. Deze gaat vervolgens met twee armen aan Justin hangen die totaal geen kant meer op kan. Van voordeel is geen sprake (in onze ogen). Hoe anders beoordeelt de scheidsrechter dit. In de “aard van de wedstrijd” laat hij doorspelen want “als Justin zijn been had 

uitgestoken had misschien nog kunnen schieten”. Dit levert wat emotionele taferelen op langs de kant (we moeten beter weten maar het blijft een derby). 

Onze jongens pakken het echter goed op en laten zich niet afleiden. Met vereende krachten blijven we de aanval zoeken. Na balverlies zien we een energiek team wat de bal zo snel mogelijk probeert terug te krijgen. Natuurlijk het spel is nog niet gestroomlijnd en ook de driehoekjes zien we nog niet terug maar op dit moment telt er maar 1 ding en dat is winnen en dat zien we terug in de vastberadenheid van de jongens. (Trots). 

In minuut 40 (van de video) wordt de linksback van Fortuna god onder druk gezet wat resulteert in een te korte terugspeelbal. Quinten is er als de kippen bij om in een fair duel de bal te veroveren op de keeper van Fortuna. Hij schiet de bal vervolgens keurig in de bovenhoek. Gooooaaaaal …. Of toch niet? Nee de scheidsrechter keurt hem af. Volgens het commentaar van de scheidsrechter omdat de keeper op de grond lag en dan moet je fluiten. Dat de keeper bij het verlaten van het veld luidkeels laat blijken dat dit “zijn mooiste schwalbe ooit was” helpt niet mee aan de beeldvorming. Maar dat kun je de speler zelf niet kwalijk nemen, gewoon slim gedaan blijkbaar. 

Langs de kant wordt ondertussen het kookpunt bereikt. De trainers en 12e man laten hun onvrede duidelijk blijken. Helemaal als er in minuut 41 (van de video) plotseling gefloten wordt voor een ingooi bij balbezit van Sporting. De grensrechter vlagt niet de spelers roepen niets maar de scheidsrechter denkt dat hij het duidelijk heeft gezien. Aanval van Sporting in de kiem gesmoord dat dan weer wel. De jongens blijven onverstoorbaar aanvallen en meerder kansen volgen helaas zonder resultaat. 3 minuten voor tijd er afgefloten. Verbazing bij Sporting maar niet bij Fortuna zo blijkt. 

Er wordt nog wel even aangegeven dat onze 12e man wel erg fanatiek is, onze feedback dat dit ook komt door de feiten op het veld wordt enigszins terughoudend weggewoven. 

Na afloop geven we iedereen zoals het hoort een handje inclusief de trainers, grensrechters, spelers en de scheidsrechter want ondanks alles staat hij er wel en dat zorgt er wel voor dat we kunnen spelen. 

Hier kunt u de video van de wedstrijd zien, voor wie het feiten relaas nog eens terug wil zien neem gerust een kijkje. Het heeft deze trainer een lastige zondag bezorgt maar wel voer voor het verslag. 

Conclusie; Een 1 -1 uitslag uit bij Fortuna, een goede ploeg, is een prima resultaat maar wel met een bittere nasmaak omdat de overwinning binnen handbereik lag. 

Maar zoals we altijd zeggen, dit is geweest hier kunnen we niets meer aan veranderen. Dus de blik gaat weer op de volgende wedstrijd zaterdag thuis tegen de Foresters 13-1 uit Heiloo. En in de hoofdklasse zijn er alleen maar goede tegenstanders. 

Twee trotse trainers. 

OVERIGE WEDSTRIJDVERSLAGEN

Spannende Strijd tegen Hercules

Spannende Strijd tegen Hercules

We speelden vandaag tegen Hercules in Zaandam. We kregen een paar kansen, maar zij scoorden eerder 1-0. Maar al snel schoot invalster Jennifer op de lat en scoorde Indy R hem er in: 1-1. Emily ging een strijd aan en scoorde knap de 1-2. Toen was het rust. In de tweede...

Baaldag van 013-1

Baaldag van 013-1

KFC 013-2 – Sporting Krommenie 013-1 3 – 1 In alle vroegte vertrokken wel 10 auto’s richting Koog aan de Zaan om team 13-1 te zien spelen in hun al om 08.30 u startende derde bekerwedstrijd. Sporting had 1x gewonnen en 1x gelijk en de tegenstander had al 2 x gewonnen...

Wedstrijd met twee gezichten van 013-1

Wedstrijd met twee gezichten van 013-1

SVA 013-1 – Sporting Krommenie 013-1 3 – 3 Nadat we vorige week in de eerste bekerwedstrijd speelden tegen onze oosterburen uit Wormerveer waren vandaag onze zuiderburen van SVA uit Assendelft de tegenstander. De start was voorbeeldig. Het eerste kwartier tot de...

Ook voor de MO12 is de kop eraf!

Ook voor de MO12 is de kop eraf!

Voor de MO12-1 is het seizoen ook van start gegaan met een derby thuis tegen VVA MO12-1. Het werd een pittige strijd die tot het einde gelijk opging. Fay maakte de gelijkmaker 1-1, Meshell de 2-2 en de eindstand 3-3. Een uitslag passend bij de wedstrijd, waarin beide...

MO13-2 verslag 9 september 2023

MO13-2 verslag 9 september 2023

Verslag eerste wedstrijd van het seizoen uit tegen LSVV. Alle toppers van MO13-2 waren vandaag aanwezig: Jennifer, Miley, Roxy, Tessa, Milou, Evi, Chyna, Lilas, Isabella en Lisa. Omdat MO12 helaas niet doorging konden Linn en Fay bij ons invallen. Met het warme weer...

DE KOP IS ERAF

DE KOP IS ERAF

Sporting Krommenie 14-1 – Hercules Zaandam 14-1, 09-09-2023 Na een prima oefenwedstrijd op woensdag 6 September tegen uit tegen KFC 14-1. Waarbij er, vooral in de 2e helft, met goed voetbal een zeer verdiende overwinning werd behaald. Vandaag de opening van de...

Dappere strijders

Dappere strijders

De laatste speelronde van de competitie. Op bezoek komt ODIN’59. De wedstrijd is feitelijk om des keizers baard. De titel, waar de Heemskerkers ook lang aanspraak op konden maken, is reeds vergeven aan vv Assendelft. Ondanks dat gegeven willen we het boek van dit...