Haben Sie eine Stunde?

by | Sep 12, 2022 | Sporting Krommenie JO18-1, wedstrijdverslag

Sporting Krommenie O18-1 – Saenden O18-2 Uitslag: 1-4

Haben sie eine Stunde? Dit antwoord, of eigenlijk een vraag op een vraag, gaf toenmalig Feyenoordtrainer Leo Beenhakker op 29 september 1998 na de 1-3 overwinning op VfB Stuttgart aan een Duitse journalist op de vraag wat er mis was met het Duitse voetbal. Dit antwoord hadden jullie ook van mij kunnen verwachten op de vraag waar het tegen Saenden fout was gegaan.

Het eerste signaal diende zich al halverwege de eerste helft aan toen ik het nodig vond in het middenveld in te grijpen. Te statisch en geen beweging. Alleen Luuk M toonde daar de wil en bereidheid vrij te komen en mocht blijven staan. In mijn beleving stond het daarna beter maar bleven we het lastig houden met de taaie en felle Gladoren. De 1-0 kwam dan ook een beetje uit de lucht vallen en kwam uit een standaardsituatie. De vrije trap van Roan was de keeper te machtig. Dit doelpunt had een bevrijding moeten of kunnen zijn. Helaas deden we onszelf in de laatste minuten voor rust weer onnodig pijn door in de opbouw 2 keer simpel en onnodig de bal in te leveren. De opdracht ‘bal veilig’ moet ik te vaak herhalen. Dit kan door een station over te slaan in de opbouw waardoor de bal verder van je doel is of de bal eruit te halen naar de keeper of een uitgezakte verdediger. Als je de bal vooruit speelt wil vaak een fijne, strakke inspeelpass ook helpen. Daarmee help je je teamgenoot om de bal makkelijker te verwerken. Een achterstand in plaats van een voorsprong bij rust dus (1-2).

Alle goede bedoelingen ten spijt konden de plannen zoals in de rust besproken al vrij snel de prullenbak in toen Saenden vroeg in de tweede helft de score uitbreidde, 1-3. Daarna hebben we het wel geprobeerd maar het was allemaal zonder overtuiging. De vorm van de dag ontbrak, dat zeker, maar ik miste ook een stuk bereidwilligheid. Dit zie ik bijvoorbeeld in de bezetting in de zestien als we voor het doel van de tegenstander komen. Vaak stond daar maar 1 man. Je moet wel heel veel goed doen als je die tussen alle verdedigers wilt bereiken. Niemand die het sprintje trok om in die positie te komen. Met die instelling trek je het geluk ook niet aan getuige de trap op de lat van Roan met nog een kwartier te gaan. Dat had het nog spannend kunnen maken. Nu was het Saenden dat een punt achter de wedstrijd zette, 1-4.

Samenvattend was alles vandaag ruim onvoldoende. Volgende week zal het tegen Westzaan een stuk beter moeten. Op alle vlakken. Saenden, echt geen wereldploeg, kreeg van hen 5-0 klop.

Ik hou me vast aan het feit dat Stuttgart in de return met 3-0 won en Feyenoord alsnog werd uitgeschakeld.

Coach Raymond

OVERIGE WEDSTRIJDVERSLAGEN

Spannende Strijd tegen Hercules

Spannende Strijd tegen Hercules

We speelden vandaag tegen Hercules in Zaandam. We kregen een paar kansen, maar zij scoorden eerder 1-0. Maar al snel schoot invalster Jennifer op de lat en scoorde Indy R hem er in: 1-1. Emily ging een strijd aan en scoorde knap de 1-2. Toen was het rust. In de tweede...

Baaldag van 013-1

Baaldag van 013-1

KFC 013-2 – Sporting Krommenie 013-1 3 – 1 In alle vroegte vertrokken wel 10 auto’s richting Koog aan de Zaan om team 13-1 te zien spelen in hun al om 08.30 u startende derde bekerwedstrijd. Sporting had 1x gewonnen en 1x gelijk en de tegenstander had al 2 x gewonnen...

Wedstrijd met twee gezichten van 013-1

Wedstrijd met twee gezichten van 013-1

SVA 013-1 – Sporting Krommenie 013-1 3 – 3 Nadat we vorige week in de eerste bekerwedstrijd speelden tegen onze oosterburen uit Wormerveer waren vandaag onze zuiderburen van SVA uit Assendelft de tegenstander. De start was voorbeeldig. Het eerste kwartier tot de...

Ook voor de MO12 is de kop eraf!

Ook voor de MO12 is de kop eraf!

Voor de MO12-1 is het seizoen ook van start gegaan met een derby thuis tegen VVA MO12-1. Het werd een pittige strijd die tot het einde gelijk opging. Fay maakte de gelijkmaker 1-1, Meshell de 2-2 en de eindstand 3-3. Een uitslag passend bij de wedstrijd, waarin beide...

MO13-2 verslag 9 september 2023

MO13-2 verslag 9 september 2023

Verslag eerste wedstrijd van het seizoen uit tegen LSVV. Alle toppers van MO13-2 waren vandaag aanwezig: Jennifer, Miley, Roxy, Tessa, Milou, Evi, Chyna, Lilas, Isabella en Lisa. Omdat MO12 helaas niet doorging konden Linn en Fay bij ons invallen. Met het warme weer...

DE KOP IS ERAF

DE KOP IS ERAF

Sporting Krommenie 14-1 – Hercules Zaandam 14-1, 09-09-2023 Na een prima oefenwedstrijd op woensdag 6 September tegen uit tegen KFC 14-1. Waarbij er, vooral in de 2e helft, met goed voetbal een zeer verdiende overwinning werd behaald. Vandaag de opening van de...

Dappere strijders

Dappere strijders

De laatste speelronde van de competitie. Op bezoek komt ODIN’59. De wedstrijd is feitelijk om des keizers baard. De titel, waar de Heemskerkers ook lang aanspraak op konden maken, is reeds vergeven aan vv Assendelft. Ondanks dat gegeven willen we het boek van dit...