Haben Sie eine Stunde?

door | sep 12, 2022 | Sporting Krommenie JO18-1, wedstrijdverslag

Sporting Krommenie O18-1 – Saenden O18-2 Uitslag: 1-4

Haben sie eine Stunde? Dit antwoord, of eigenlijk een vraag op een vraag, gaf toenmalig Feyenoordtrainer Leo Beenhakker op 29 september 1998 na de 1-3 overwinning op VfB Stuttgart aan een Duitse journalist op de vraag wat er mis was met het Duitse voetbal. Dit antwoord hadden jullie ook van mij kunnen verwachten op de vraag waar het tegen Saenden fout was gegaan.

Het eerste signaal diende zich al halverwege de eerste helft aan toen ik het nodig vond in het middenveld in te grijpen. Te statisch en geen beweging. Alleen Luuk M toonde daar de wil en bereidheid vrij te komen en mocht blijven staan. In mijn beleving stond het daarna beter maar bleven we het lastig houden met de taaie en felle Gladoren. De 1-0 kwam dan ook een beetje uit de lucht vallen en kwam uit een standaardsituatie. De vrije trap van Roan was de keeper te machtig. Dit doelpunt had een bevrijding moeten of kunnen zijn. Helaas deden we onszelf in de laatste minuten voor rust weer onnodig pijn door in de opbouw 2 keer simpel en onnodig de bal in te leveren. De opdracht ‘bal veilig’ moet ik te vaak herhalen. Dit kan door een station over te slaan in de opbouw waardoor de bal verder van je doel is of de bal eruit te halen naar de keeper of een uitgezakte verdediger. Als je de bal vooruit speelt wil vaak een fijne, strakke inspeelpass ook helpen. Daarmee help je je teamgenoot om de bal makkelijker te verwerken. Een achterstand in plaats van een voorsprong bij rust dus (1-2).

Alle goede bedoelingen ten spijt konden de plannen zoals in de rust besproken al vrij snel de prullenbak in toen Saenden vroeg in de tweede helft de score uitbreidde, 1-3. Daarna hebben we het wel geprobeerd maar het was allemaal zonder overtuiging. De vorm van de dag ontbrak, dat zeker, maar ik miste ook een stuk bereidwilligheid. Dit zie ik bijvoorbeeld in de bezetting in de zestien als we voor het doel van de tegenstander komen. Vaak stond daar maar 1 man. Je moet wel heel veel goed doen als je die tussen alle verdedigers wilt bereiken. Niemand die het sprintje trok om in die positie te komen. Met die instelling trek je het geluk ook niet aan getuige de trap op de lat van Roan met nog een kwartier te gaan. Dat had het nog spannend kunnen maken. Nu was het Saenden dat een punt achter de wedstrijd zette, 1-4.

Samenvattend was alles vandaag ruim onvoldoende. Volgende week zal het tegen Westzaan een stuk beter moeten. Op alle vlakken. Saenden, echt geen wereldploeg, kreeg van hen 5-0 klop.

Ik hou me vast aan het feit dat Stuttgart in de return met 3-0 won en Feyenoord alsnog werd uitgeschakeld.

Coach Raymond

OVERIGE WEDSTRIJDVERSLAGEN

Ons Weekend

Ons Weekend

Assendelft O18-1 - Sporting Krommenie O18-1: 2-4 Derby’s zijn toch wel het leukst om te spelen. Korte reisafstand, veel bekenden. Wat dat betreft worden we in deze bekerfase wel verwend met tegenstanders uit Wormer(veer), Koog aan de Zaan, Westzaan en Assendelft. De...

Een goede uitslag met een bittere nasmaak.

Een goede uitslag met een bittere nasmaak.

 Vandaag staat de derby tegen Fortuna Wormerveer op het programma. Dat de wedstrijd ook leeft bij Fortuna is al duidelijk geworden gedurende de week. De wedstrijd wordt namelijk met veel bombarie op Instagram aangekondigd en supporters worden gevraagd in grote...

De belangrijkste bijzaak.

De belangrijkste bijzaak.

Westzaan O18-1 - Sporting Krommenie O18-1: 0-1Voetbal is de belangrijkste bijzaak in het leven zeggen ze wel. Er zijn belangrijkere dingen. Gezondheid bijvoorbeeld. Op de foto hierboven zie je Lars in actie, onze linksback. Ik zal vanwege AVG niet teveel in detail...

De kop is eraf – JO13-1

De kop is eraf – JO13-1

06-09-2022, Krommenie Na een zware oefen campagne plus dito voorbereiding en een ietwat ongelukkige situatie op de eerste zaterdag van de beker fase gaan we vandaag dan toch echt de eerste wedstrijd spelen. Voor het eerst met alle 14 spelers aanwezig en fit. De...

Game, set en Match

Game, set en Match

KFC O18-1 - Sporting Krommenie O18-1 Uitslag: 4-6 Eind vorig seizoen is besloten om het 2e selectieteam van de O19 niet, zoals te doen gebruikelijk, in te schrijven als O19-2 maar als O18-1. De eerstejaars kunnen daardoor nog een jaar langer tegen leeftijdsgenoten...

Mooie start voor MO20-1

Mooie start voor MO20-1

Zaterdag 3 september, aanvang 14:30 uur. Eerste wedstrijd thuis tegen Purmerland MO20-1. Voorbereiding ietwat chaotisch gezien ik nog een scheidsrechter moest regelen. Nadat we dit voor elkaar hadden, trapten we af. Afspraken gemaakt voor de wedstrijd, meestal voeren...