De kop is eraf – JO13-1

door | sep 10, 2022 | Sporting Krommenie JO13-1, wedstrijdverslag

06-09-2022, Krommenie

Na een zware oefen campagne plus dito voorbereiding en een ietwat ongelukkige situatie op de eerste zaterdag van de beker fase gaan we vandaag dan toch echt de eerste wedstrijd spelen. Voor het eerst met alle 14 spelers aanwezig en fit.

De wedstrijd staat gepland tegen het sterke AFC’34. Dit is de 12-1 lichting die net als wij vorig jaar onder het motto van verticaal opleiden zijn doorgeschoven naar de O13. Waar wij vorig jaar hebben gekozen voor een geleidelijke aanpak via de 2e en 1e klasse zijn deze jongens gelijk in de hoofdklasse ingedeeld.

Het feit dat er een “klein” communicatie akkefietje speelde op vrijdag avond, zaterdag en maandag middag (gaan we niemand mee vermoeien maar de manier van communiceren was wat ongelukkig) plus het feit dat er in dit team van AFC’34 jongens uit de complete regio Noord-Holland inclusief Assendelft spelen. Geeft een extra lading aan de wedstrijd. Dit is vooral te merken aan de trainers/coaches die nog nooit zo zenuwachtig zijn geweest voor een wedstrijd 

We verzamelen om 17:00 in de kleedkamer om de wedstrijd en opstelling door te spreken. Helaas heeft Justin vandaag iets meer moeite om na een zware schooldag op tijd in de kleedkamer aanwezig te zijn. Dat betekent dat de team afspraken in werking treden en Justin zijn basis plaats kwijt is ten faveure van Liam die we eigenlijk wat rustiger wilde laten starten vanwege zijn recente schouder blessure. Maar niet getreurd het mooie aan dit team is dat het een echt team is waardoor dit heel goed wordt opgepakt. 

De start opstelling vandaag is : Noah “vd sar” op de goal, achterin van rechts naar links, Rinke, Samuel, Giel en Liam – 4 pitbulls op een lijn. Op het middenveld van links naar rechts Dishairo, Don “el capitano” en Siem – onze loopwonders. Voorin van rechts naar links Joris, Quinten “Berghuis” en Cem – onze atacantes. In de voorbespreking geven we aan dat we achterin vooral moeten letten op de binnenkant afdekken, binnen 5 seconden na balverlies in het duel zitten om de bal terug te veroveren en vooral heel veel energie en zelfvertrouwen aan de bal. Als uitgangspunt gebruiken we de eerste helft tegen Fortuna w’veer 13-1 toen we ontzettend goed speelde tegen een divisie 2 team. 

Dat deze pep-talk niet aan dovemans oren is besteed zien we eigenlijk al terug in de warming-up die fanatiek en serieus wordt uitgevoerd. 

Als de wedstrijd begint zien we een ontzettend fanatiek Sporting Krommenie O13-1 die zijn tegenstander over het hele veld onder druk zet. De spitsen van AFC’34 zijn behendig maar worden vakkundig aan de buitenkant gehouden door de beide pitbulls op de back Rinke, Liam en later Justin en Giel. Dit alles onder de leiding van onze sterk spelende ausputzer Samuel. 

Na ongeveer 5 minuten veroveren we de bal op het middenveld en volgt er een razendsnelle uitbraak over de rechterkant. Een hele goede loopactie zonder bal van onze spits Quinten en een dito voorzet die goed wordt afgemaakt door de uitstekend meegelopen Cem. 

Dit is precies waar onze kracht ligt doordekken op de man, bal veroveren en snel uitbreken. De tweede goal loopt het exact hetzelfde met als enige verschil dat Joris goed uitbreekt over de rechterkant en de bal zelf prachtig in de bovenhoek deponeert. 

Niet lang na de 2e goal word er door de weer goed leidende scheidsrechter Daan afgefloten voor de rust. 

In de rust wordt er door Henry op gewezen dat we voorin beter moeten “kantelen” dat betekent (voor alle ouders ). Dat als de rechter centrale verdediger van de tegenstander wordt ingespeeld de spits deze onder druk zet en onze rechterspits over moet komen om de linker centrale verdediger af te dekken en omgekeerd. Dit wordt na rust heel goed opgepakt en leid een aantal hachelijke situaties in voor de goal AFC’34 waar helaas niet uit wordt gescoord. 

De rest van de 2e helft kunnen we eigenlijk beschrijven als een heerlijk strijd over het hele veld waarin we vaak op wilskracht als winnaar tevoorschijn komen. Dit is echt genieten geblazen langs de kant de kracht en intensiteit waarmee de jongens allemaal strijden is waanzinning. 

Het is AFC’34 dat in de laatste 15 minuten gevaarlijker lijkt te worden. Maar gelukkig hebben wij Noah op doel die een aantal zeer cruciale reddingen in huis heeft vandaag. Heerlijk om zo een “punten pakker” op doel te hebben staan. 

Ik wil afsluiten met een groot compliment aan de inzet en werklust van onze strijders. Iedereen heeft een zeer ruime voldoende gehaald gisteren als het aankomt op deze twee onderdelen. En we weten allemaal dit de basis is voor elke overwinning. Natuurlijk zijn er nog genoeg verbeter punten als het aankomt op rust, overzicht, zelfvertrouwen aan de bal en bewegen zonder bal maar dat blijven we allemaal trainen en dat wordt zeker beter gedurende het seizoen. 

Twee zeer opgeluchte trainers, 

Robby & Henry 

OVERIGE WEDSTRIJDVERSLAGEN

Ons Weekend

Ons Weekend

Assendelft O18-1 - Sporting Krommenie O18-1: 2-4 Derby’s zijn toch wel het leukst om te spelen. Korte reisafstand, veel bekenden. Wat dat betreft worden we in deze bekerfase wel verwend met tegenstanders uit Wormer(veer), Koog aan de Zaan, Westzaan en Assendelft. De...

Een goede uitslag met een bittere nasmaak.

Een goede uitslag met een bittere nasmaak.

 Vandaag staat de derby tegen Fortuna Wormerveer op het programma. Dat de wedstrijd ook leeft bij Fortuna is al duidelijk geworden gedurende de week. De wedstrijd wordt namelijk met veel bombarie op Instagram aangekondigd en supporters worden gevraagd in grote...

De belangrijkste bijzaak.

De belangrijkste bijzaak.

Westzaan O18-1 - Sporting Krommenie O18-1: 0-1Voetbal is de belangrijkste bijzaak in het leven zeggen ze wel. Er zijn belangrijkere dingen. Gezondheid bijvoorbeeld. Op de foto hierboven zie je Lars in actie, onze linksback. Ik zal vanwege AVG niet teveel in detail...

Haben Sie eine Stunde?

Haben Sie eine Stunde?

Sporting Krommenie O18-1 – Saenden O18-2 Uitslag: 1-4 Haben sie eine Stunde? Dit antwoord, of eigenlijk een vraag op een vraag, gaf toenmalig Feyenoordtrainer Leo Beenhakker op 29 september 1998 na de 1-3 overwinning op VfB Stuttgart aan een Duitse journalist op de...

Game, set en Match

Game, set en Match

KFC O18-1 - Sporting Krommenie O18-1 Uitslag: 4-6 Eind vorig seizoen is besloten om het 2e selectieteam van de O19 niet, zoals te doen gebruikelijk, in te schrijven als O19-2 maar als O18-1. De eerstejaars kunnen daardoor nog een jaar langer tegen leeftijdsgenoten...

Mooie start voor MO20-1

Mooie start voor MO20-1

Zaterdag 3 september, aanvang 14:30 uur. Eerste wedstrijd thuis tegen Purmerland MO20-1. Voorbereiding ietwat chaotisch gezien ik nog een scheidsrechter moest regelen. Nadat we dit voor elkaar hadden, trapten we af. Afspraken gemaakt voor de wedstrijd, meestal voeren...