Alles begint bij inzet en mentaliteit – JO13-1

by | Sep 10, 2022 | Sporting Krommenie JO13-1, wedstrijdverslag

Uitgeest, 10-09-2022

Vandaag staat de 2e wedstrijd in de Hoofdklasse beker fase op het programma. Het is een uitwedstrijd tegen het altijd lastige Uitgeest JO13-1.

We spelen om 10:45 op veld 2 en verzamelen daarom om 09:45 met z’n alle bij de oude ingang van Sporting Krommenie. Goed om te zien dat iedereen op tijd is en in het mooie sponsor pak. De gretigheid druipt er van af.

Om 10:00 staan we op de parkeerplaats waar de laatste twee strijders (Ties en Joris) zich ook bij ons voegen.

Door omstandigheden worden we in kleedkamer 1 (de kleedkamer van het eerste) ingedeeld. Alsof ze bij Uitgeest een voorgevoel hebben 

In de kleedkamer beginnen we met het toelichten van de opstelling. Vandaag starten we in de volgende opstelling. Op doel Noah “vd Sar”. In de verdediging van rechts naar links Rinke, Samuel, Justin en Liam – onze pitbulls. Op het middenveld van links naar rechts Dishairo, Joris en Siem – de loopwonders en in de aanval Quinten, Daan en Cem – de dribbelkoningen. 

Don, Ties en Giel beginnen vandaag in de wissel. 

In ons voorbereidingsgesprek wijzen we op de onderdelen die we terug willen zien: 

Alles begint met inzet en de juiste mentaliteit, bewegen zonder bal, zelfvertrouwen aan de bal, verdedigend altijd de binnenkant. 

De warming-up is iets wat chaotisch omdat er door drukte op het complex amper genoeg ruimte is voor alle teams. Desalniettemin maken de jongen een felle en enthousiaste indruk. 

Als de wedstrijd begint zijn we direct bij de les en met veel energie wordt Uitgeest op eigen helft vastgezet. De wedstrijd is nog geen 5 minuten oud als Cem “de benjamin”, na een afgeslagen corner die weer terug wordt gebracht door Joris, op acrobatische wijze de 0 -1 tegen de touwen weet te werken. Een op dat moment dik verdiende voorsprong. 

Hierna weten we de druk er goed op te houden. Liam en Rinke die als back een aantal keren goed op de achterlijn van de tegenstander zijn te vinden. Quinten die als rechterspits voor veel dreiging buiten om zorgt, Samuel en Justin die de spits van Uitgeest totaal onzichtbaar maken. Het spel is nog niet verzorgd maar aan inzet en een goede mentaliteit duidelijk geen gebrek. 

Dit gaat goed tot 1 minuut voor de rust. Na een opeenstapeling van fouten keuzes staat een spits van Uitgeest ineens oog in oog met Noah en middels een ouderwets puntertje weet hij de 1–1 op het scorebord te zetten. Een flinke domper zo vlak voor de rust. 

In de rust proberen we de puntje weer op de i te zetten. Foutjes horen bij het voetbal dus mogen we ons niet in de weg laten zitten. Het enige wat we nu moeten doen is zorgen dat we meer scoren dan de tegenstander en dat is goed mogelijk gezien het spelbeeld. Ondanks dat Uitgeest een goed team heeft met een aantal prima spelers zijn we duidelijk de betere (aldus de trainers ). 

Of de tegengoal in onze hoofdjes is geslopen weten we niet maar de 2e helft beginnen we toch wat slap aan de wedstrijd en dit resulteert in een knullige 2-1 voor Uitgeest. Een corner voor Uitgeest wordt snel en kort genomen en vervolgens binnengeschoten terwijl onze jongens met de rug naar de bal richting eigen goal lopen om de posities in te nemen. 

Dit mag natuurlijk op ons niveau nooit gebeuren, maar als je geen fouten maakt kun je ook niets leren. 

Deze achterstand schudt de jongens duidelijk wakker. Er worden een aantal wissels doorgevoerd Justin verhuist naar voren en Rinke neemt zijn eigen plek rechts achterin weer in. Daan neemt de spitspositie in en Don verhuist een linie naar achteren. Dit blijkt een gouden greep. 

Ons middenveld bestaande uit Don, Joris en Ties weten Justin op rechts en Dishairo op links keer op keer in stelling te brengen. Dit resulteert in een aantal goed voortzetten vanaf de zijkant. Uit 1 van die voorzetten weet Joris de bal werkelijk schitterend in de bovenhoek te plaatsen. Niet eens heel hard maar perfect geplaatst verdwijnt de bal in de winkelhaak. Dit betekent de 2-2 en onze jongens ruiken bloed. Vanaf dit moment weten we werkelijk elke duel te winnen. 

7 minuten voor tijd wederom een goede steekpas vanuit het middenveld op Justin en die maakt het als een volleerd spit heel koelbloedig af middels een heerlijk stiftje. Dit betekent een 2-3 tussenstand en een uitgelaten Sporting Krommenie. Maar ook hier wordt geen genoegen mee genomen. 

Nogmaals een prima aanval over de linkerkant zorgt ervoor dat de bal middels een stuit bij de andere strijder op het middenveld Ties terecht komt. Die controleert de bal waarna hij met een kiezelhard schot door het midden de wedstrijd in slot gooit 2-4. 

Hierna nog 1 noemenswaardige aanval waarin we wel het overzicht en rust bewaren. Uitgeest breekt door over rechts waarna de mee naar binnengekomen Rinke het duel goed wint en vervolgens niet zomaar de bal weg schiet maar rustig blijft en Daan in de voeten zoekt die heel goed de bal in één keer kaatst op Don welke vervolgens met buitenkant rechts á la Cruijff Justin de diepte in stuurt. Helaas eindigt zijn lobje op de lat. Maar dit is wel een uitstekend voorbeeld van hoe je kunt voetballen als je rustig blijft aan de bal. 

Wellicht nog goed om te noemen dat Don “el capitano” de eerste gele kaart van de competitie pakt door heel goed een snel genomen vrije trap te blokkeren. Dit noemen we ook wel “take one for the team” 

2 gespeeld 2 gewonnen, 6 voor en 2 tegen. Prima statistieken voor in de hoofdklasse. 

Groeten twee trotse trainers. 

OVERIGE WEDSTRIJDVERSLAGEN

Spannende Strijd tegen Hercules

Spannende Strijd tegen Hercules

We speelden vandaag tegen Hercules in Zaandam. We kregen een paar kansen, maar zij scoorden eerder 1-0. Maar al snel schoot invalster Jennifer op de lat en scoorde Indy R hem er in: 1-1. Emily ging een strijd aan en scoorde knap de 1-2. Toen was het rust. In de tweede...

Baaldag van 013-1

Baaldag van 013-1

KFC 013-2 – Sporting Krommenie 013-1 3 – 1 In alle vroegte vertrokken wel 10 auto’s richting Koog aan de Zaan om team 13-1 te zien spelen in hun al om 08.30 u startende derde bekerwedstrijd. Sporting had 1x gewonnen en 1x gelijk en de tegenstander had al 2 x gewonnen...

Wedstrijd met twee gezichten van 013-1

Wedstrijd met twee gezichten van 013-1

SVA 013-1 – Sporting Krommenie 013-1 3 – 3 Nadat we vorige week in de eerste bekerwedstrijd speelden tegen onze oosterburen uit Wormerveer waren vandaag onze zuiderburen van SVA uit Assendelft de tegenstander. De start was voorbeeldig. Het eerste kwartier tot de...

Ook voor de MO12 is de kop eraf!

Ook voor de MO12 is de kop eraf!

Voor de MO12-1 is het seizoen ook van start gegaan met een derby thuis tegen VVA MO12-1. Het werd een pittige strijd die tot het einde gelijk opging. Fay maakte de gelijkmaker 1-1, Meshell de 2-2 en de eindstand 3-3. Een uitslag passend bij de wedstrijd, waarin beide...

MO13-2 verslag 9 september 2023

MO13-2 verslag 9 september 2023

Verslag eerste wedstrijd van het seizoen uit tegen LSVV. Alle toppers van MO13-2 waren vandaag aanwezig: Jennifer, Miley, Roxy, Tessa, Milou, Evi, Chyna, Lilas, Isabella en Lisa. Omdat MO12 helaas niet doorging konden Linn en Fay bij ons invallen. Met het warme weer...

DE KOP IS ERAF

DE KOP IS ERAF

Sporting Krommenie 14-1 – Hercules Zaandam 14-1, 09-09-2023 Na een prima oefenwedstrijd op woensdag 6 September tegen uit tegen KFC 14-1. Waarbij er, vooral in de 2e helft, met goed voetbal een zeer verdiende overwinning werd behaald. Vandaag de opening van de...

Dappere strijders

Dappere strijders

De laatste speelronde van de competitie. Op bezoek komt ODIN’59. De wedstrijd is feitelijk om des keizers baard. De titel, waar de Heemskerkers ook lang aanspraak op konden maken, is reeds vergeven aan vv Assendelft. Ondanks dat gegeven willen we het boek van dit...