Alles begint bij inzet en mentaliteit – JO13-1

door | sep 10, 2022 | Sporting Krommenie JO13-1, wedstrijdverslag

Uitgeest, 10-09-2022

Vandaag staat de 2e wedstrijd in de Hoofdklasse beker fase op het programma. Het is een uitwedstrijd tegen het altijd lastige Uitgeest JO13-1.

We spelen om 10:45 op veld 2 en verzamelen daarom om 09:45 met z’n alle bij de oude ingang van Sporting Krommenie. Goed om te zien dat iedereen op tijd is en in het mooie sponsor pak. De gretigheid druipt er van af.

Om 10:00 staan we op de parkeerplaats waar de laatste twee strijders (Ties en Joris) zich ook bij ons voegen.

Door omstandigheden worden we in kleedkamer 1 (de kleedkamer van het eerste) ingedeeld. Alsof ze bij Uitgeest een voorgevoel hebben 

In de kleedkamer beginnen we met het toelichten van de opstelling. Vandaag starten we in de volgende opstelling. Op doel Noah “vd Sar”. In de verdediging van rechts naar links Rinke, Samuel, Justin en Liam – onze pitbulls. Op het middenveld van links naar rechts Dishairo, Joris en Siem – de loopwonders en in de aanval Quinten, Daan en Cem – de dribbelkoningen. 

Don, Ties en Giel beginnen vandaag in de wissel. 

In ons voorbereidingsgesprek wijzen we op de onderdelen die we terug willen zien: 

Alles begint met inzet en de juiste mentaliteit, bewegen zonder bal, zelfvertrouwen aan de bal, verdedigend altijd de binnenkant. 

De warming-up is iets wat chaotisch omdat er door drukte op het complex amper genoeg ruimte is voor alle teams. Desalniettemin maken de jongen een felle en enthousiaste indruk. 

Als de wedstrijd begint zijn we direct bij de les en met veel energie wordt Uitgeest op eigen helft vastgezet. De wedstrijd is nog geen 5 minuten oud als Cem “de benjamin”, na een afgeslagen corner die weer terug wordt gebracht door Joris, op acrobatische wijze de 0 -1 tegen de touwen weet te werken. Een op dat moment dik verdiende voorsprong. 

Hierna weten we de druk er goed op te houden. Liam en Rinke die als back een aantal keren goed op de achterlijn van de tegenstander zijn te vinden. Quinten die als rechterspits voor veel dreiging buiten om zorgt, Samuel en Justin die de spits van Uitgeest totaal onzichtbaar maken. Het spel is nog niet verzorgd maar aan inzet en een goede mentaliteit duidelijk geen gebrek. 

Dit gaat goed tot 1 minuut voor de rust. Na een opeenstapeling van fouten keuzes staat een spits van Uitgeest ineens oog in oog met Noah en middels een ouderwets puntertje weet hij de 1–1 op het scorebord te zetten. Een flinke domper zo vlak voor de rust. 

In de rust proberen we de puntje weer op de i te zetten. Foutjes horen bij het voetbal dus mogen we ons niet in de weg laten zitten. Het enige wat we nu moeten doen is zorgen dat we meer scoren dan de tegenstander en dat is goed mogelijk gezien het spelbeeld. Ondanks dat Uitgeest een goed team heeft met een aantal prima spelers zijn we duidelijk de betere (aldus de trainers ). 

Of de tegengoal in onze hoofdjes is geslopen weten we niet maar de 2e helft beginnen we toch wat slap aan de wedstrijd en dit resulteert in een knullige 2-1 voor Uitgeest. Een corner voor Uitgeest wordt snel en kort genomen en vervolgens binnengeschoten terwijl onze jongens met de rug naar de bal richting eigen goal lopen om de posities in te nemen. 

Dit mag natuurlijk op ons niveau nooit gebeuren, maar als je geen fouten maakt kun je ook niets leren. 

Deze achterstand schudt de jongens duidelijk wakker. Er worden een aantal wissels doorgevoerd Justin verhuist naar voren en Rinke neemt zijn eigen plek rechts achterin weer in. Daan neemt de spitspositie in en Don verhuist een linie naar achteren. Dit blijkt een gouden greep. 

Ons middenveld bestaande uit Don, Joris en Ties weten Justin op rechts en Dishairo op links keer op keer in stelling te brengen. Dit resulteert in een aantal goed voortzetten vanaf de zijkant. Uit 1 van die voorzetten weet Joris de bal werkelijk schitterend in de bovenhoek te plaatsen. Niet eens heel hard maar perfect geplaatst verdwijnt de bal in de winkelhaak. Dit betekent de 2-2 en onze jongens ruiken bloed. Vanaf dit moment weten we werkelijk elke duel te winnen. 

7 minuten voor tijd wederom een goede steekpas vanuit het middenveld op Justin en die maakt het als een volleerd spit heel koelbloedig af middels een heerlijk stiftje. Dit betekent een 2-3 tussenstand en een uitgelaten Sporting Krommenie. Maar ook hier wordt geen genoegen mee genomen. 

Nogmaals een prima aanval over de linkerkant zorgt ervoor dat de bal middels een stuit bij de andere strijder op het middenveld Ties terecht komt. Die controleert de bal waarna hij met een kiezelhard schot door het midden de wedstrijd in slot gooit 2-4. 

Hierna nog 1 noemenswaardige aanval waarin we wel het overzicht en rust bewaren. Uitgeest breekt door over rechts waarna de mee naar binnengekomen Rinke het duel goed wint en vervolgens niet zomaar de bal weg schiet maar rustig blijft en Daan in de voeten zoekt die heel goed de bal in één keer kaatst op Don welke vervolgens met buitenkant rechts á la Cruijff Justin de diepte in stuurt. Helaas eindigt zijn lobje op de lat. Maar dit is wel een uitstekend voorbeeld van hoe je kunt voetballen als je rustig blijft aan de bal. 

Wellicht nog goed om te noemen dat Don “el capitano” de eerste gele kaart van de competitie pakt door heel goed een snel genomen vrije trap te blokkeren. Dit noemen we ook wel “take one for the team” 

2 gespeeld 2 gewonnen, 6 voor en 2 tegen. Prima statistieken voor in de hoofdklasse. 

Groeten twee trotse trainers. 

OVERIGE WEDSTRIJDVERSLAGEN

Ons Weekend

Ons Weekend

Assendelft O18-1 - Sporting Krommenie O18-1: 2-4 Derby’s zijn toch wel het leukst om te spelen. Korte reisafstand, veel bekenden. Wat dat betreft worden we in deze bekerfase wel verwend met tegenstanders uit Wormer(veer), Koog aan de Zaan, Westzaan en Assendelft. De...

Een goede uitslag met een bittere nasmaak.

Een goede uitslag met een bittere nasmaak.

 Vandaag staat de derby tegen Fortuna Wormerveer op het programma. Dat de wedstrijd ook leeft bij Fortuna is al duidelijk geworden gedurende de week. De wedstrijd wordt namelijk met veel bombarie op Instagram aangekondigd en supporters worden gevraagd in grote...

De belangrijkste bijzaak.

De belangrijkste bijzaak.

Westzaan O18-1 - Sporting Krommenie O18-1: 0-1Voetbal is de belangrijkste bijzaak in het leven zeggen ze wel. Er zijn belangrijkere dingen. Gezondheid bijvoorbeeld. Op de foto hierboven zie je Lars in actie, onze linksback. Ik zal vanwege AVG niet teveel in detail...

Haben Sie eine Stunde?

Haben Sie eine Stunde?

Sporting Krommenie O18-1 – Saenden O18-2 Uitslag: 1-4 Haben sie eine Stunde? Dit antwoord, of eigenlijk een vraag op een vraag, gaf toenmalig Feyenoordtrainer Leo Beenhakker op 29 september 1998 na de 1-3 overwinning op VfB Stuttgart aan een Duitse journalist op de...

De kop is eraf – JO13-1

De kop is eraf – JO13-1

06-09-2022, Krommenie Na een zware oefen campagne plus dito voorbereiding en een ietwat ongelukkige situatie op de eerste zaterdag van de beker fase gaan we vandaag dan toch echt de eerste wedstrijd spelen. Voor het eerst met alle 14 spelers aanwezig en fit. De...

Game, set en Match

Game, set en Match

KFC O18-1 - Sporting Krommenie O18-1 Uitslag: 4-6 Eind vorig seizoen is besloten om het 2e selectieteam van de O19 niet, zoals te doen gebruikelijk, in te schrijven als O19-2 maar als O18-1. De eerstejaars kunnen daardoor nog een jaar langer tegen leeftijdsgenoten...

Mooie start voor MO20-1

Mooie start voor MO20-1

Zaterdag 3 september, aanvang 14:30 uur. Eerste wedstrijd thuis tegen Purmerland MO20-1. Voorbereiding ietwat chaotisch gezien ik nog een scheidsrechter moest regelen. Nadat we dit voor elkaar hadden, trapten we af. Afspraken gemaakt voor de wedstrijd, meestal voeren...