Game, set en Match

door | sep 5, 2022 | Sporting Krommenie JO18-1, wedstrijdverslag

KFC O18-1 – Sporting Krommenie O18-1
Uitslag: 4-6

Eind vorig seizoen is besloten om het 2e selectieteam van de O19 niet, zoals te doen gebruikelijk, in te schrijven als O19-2 maar als O18-1. De eerstejaars kunnen daardoor nog een jaar langer tegen leeftijdsgenoten voetballen op een aantrekkelijk, uitdagend niveau. Met KFC O18-1 als tegenstander konden we direct aan de bak, daarover later meer.

Als coach kijk ik altijd uit naar de start van het seizoen. Nieuwe teams, een hoofdcoach die er nu vanaf de start bij is (Arie), nieuwe dynamiek. Iedereen moet weer voor zijn plekje vechten. Dat zorgt soms ook voor teleurstellingen. Iedereen wil natuurlijk graag in de O19-1 spelen maar dat gaat natuurlijk niet. Daarvoor is maar plaats voor de helft van de selectie. Teleurstelling toont ambitie en dat vind ik mooi om te zien. De kunst is om de knop om te zetten en te strijden voor je plek. Want dat is selectievoetbal. Niemand heeft een gegarandeerde plek.

KFC O18-1 dus. Grotendeels de O17-2 van vorig jaar en daar hadden we het vorig seizoen met onze O17-2 maar wat moeilijk mee. Een dikke nederlaag in de korte competitie aan het begin van het seizoen (die KFC als kampioen afsloot) en een net zo dikke in een oefenwedstrijd later in het seizoen. Maar nieuwe ronde, nieuwe kansen. Wij zijn al wat verder in de voorbereiding. KFC trainde in de week voorafgaand pas voor het eerst daar waar wij 7 augustus al konden starten en al een oefenwedstrijd hadden gespeeld (tegen HSV Sport 4-4). In de oefenwedstrijd zagen we al goede dingen (vlot combinatievoetbal, veel kansen) maar ook dingen die voor verbetering vatbaar zijn (laag rendement, persoonlijke fouten die leidden tot tegengoals).

Over de verhoudingen in het veld kan ik kort zijn. Behoudens een korte periode in de eerste helft was het Sporting dat de lakens uitdeelde. Al na 5 minuten was daar bijna de voorsprong maar trof Luuk M de lat en was de rebound niet aan Luuk O besteed. Waar het wachten was op een doelpunt van rood-wit stond het na 18 minuten echter 1-0 voor KFC nadat ze een persoonlijke fout bij ons achterin afstrafte. Dit tikje moesten we even verwerken maar nadat we het hoofd geschud hadden trof Hugo de lat en was het niet veel later verdiend 1-1. Selim met een goede loopactie in het strafschopgebied waar hij tevens als eindstation diende van een vloeiende aanval. We zaten inmiddels op een half uur spelen. In het kwartier tot de rust zou er nog een hoop gebeuren.
– minuut 37: 2-1 KFC straft een nieuwe persoonlijke fout af
– minuut 38: 2-2 weergaloze slalomgoal van Per (linksback notabene)
– minuut 40: Per schiet op de paal
– minuut 42: 2-3 Bram eindstation vloeiende aanval met de bal voor het intikken
– minuut 45: 3-3 Didier pakt beetje man en boel bal in het strafschopgebied, penalty

Rust, pffffffffff. Tijdens de 15 minuten pauze aangegeven dat we al aan het bier (bij wijze van spreken dan) hadden kunnen zitten in plaats van aan de limonade. De foutenlast moet omlaag om onszelf te belonen. Bal eruit of desnoods wegrammen.

De tweede helft startte voortvarend. Adel kon doorlopen naar het doel maar werd onderweg onderuit gemaaid. Vrije trap met de aantekening dat de scheidsrechter hier natuurlijk wel een kaart had moeten trekken. Volgens de regels rood maar met geel en een aantal minuten aan de kant had ik ook kunnen leven. Voor een minder vergrijp mocht Hugo later in de wedstrijd tenslotte wel even naast me komen zitten. Per vond het een goed idee om de vrije trap dan maar in de goal te schieten, 3-4. Daarna speelden we feitelijk een gewonnen wedstrijd maar duurde het nog vrij lang voordat de wedstrijd in het slot werd gegooid. Een kwartier voor tijd volgde de 3-5 en 3-6 elkaar in rap tempo op. Eerst een intikker van Luuk M (de Sporting versie van Davy Klaassen), gevolgd door een intikker vlak voor de doellijn van Bram (credits naar Hugo), beide een resultaat van vlot combinatiespel tot in de zestien. De 4-6 vlak voor tijd was voor de statistieken.

Samenvattend: een goede overwinning met aansprekend spel, werklust, strijd en enthousiasme. De opdracht om tot in de zestien van de tegenstander door te voetballen om zo grotere kansen af te dwingen werd goed opgepakt. Verbeterpunten zijn er ook. De foutenlast zoals eerder benoemd moet omlaag, we gaan niet elke wedstrijd 5 of 6 keer scoren. Middenveld was vaak nog te statisch, meer verrassing door positiewisselingen. Datzelfde punt geldt voor de voorhoede. Dat is goed trainbaar. Een goede start, ik heb genoten, tot volgende week!

Coach Raymond

OVERIGE WEDSTRIJDVERSLAGEN

Ons Weekend

Ons Weekend

Assendelft O18-1 - Sporting Krommenie O18-1: 2-4 Derby’s zijn toch wel het leukst om te spelen. Korte reisafstand, veel bekenden. Wat dat betreft worden we in deze bekerfase wel verwend met tegenstanders uit Wormer(veer), Koog aan de Zaan, Westzaan en Assendelft. De...

Een goede uitslag met een bittere nasmaak.

Een goede uitslag met een bittere nasmaak.

 Vandaag staat de derby tegen Fortuna Wormerveer op het programma. Dat de wedstrijd ook leeft bij Fortuna is al duidelijk geworden gedurende de week. De wedstrijd wordt namelijk met veel bombarie op Instagram aangekondigd en supporters worden gevraagd in grote...

De belangrijkste bijzaak.

De belangrijkste bijzaak.

Westzaan O18-1 - Sporting Krommenie O18-1: 0-1Voetbal is de belangrijkste bijzaak in het leven zeggen ze wel. Er zijn belangrijkere dingen. Gezondheid bijvoorbeeld. Op de foto hierboven zie je Lars in actie, onze linksback. Ik zal vanwege AVG niet teveel in detail...

Haben Sie eine Stunde?

Haben Sie eine Stunde?

Sporting Krommenie O18-1 – Saenden O18-2 Uitslag: 1-4 Haben sie eine Stunde? Dit antwoord, of eigenlijk een vraag op een vraag, gaf toenmalig Feyenoordtrainer Leo Beenhakker op 29 september 1998 na de 1-3 overwinning op VfB Stuttgart aan een Duitse journalist op de...

De kop is eraf – JO13-1

De kop is eraf – JO13-1

06-09-2022, Krommenie Na een zware oefen campagne plus dito voorbereiding en een ietwat ongelukkige situatie op de eerste zaterdag van de beker fase gaan we vandaag dan toch echt de eerste wedstrijd spelen. Voor het eerst met alle 14 spelers aanwezig en fit. De...

Mooie start voor MO20-1

Mooie start voor MO20-1

Zaterdag 3 september, aanvang 14:30 uur. Eerste wedstrijd thuis tegen Purmerland MO20-1. Voorbereiding ietwat chaotisch gezien ik nog een scheidsrechter moest regelen. Nadat we dit voor elkaar hadden, trapten we af. Afspraken gemaakt voor de wedstrijd, meestal voeren...