Seizoen afgesloten met een gezellige BBQ

Het was een lang seizoen maar wat een einde zeg.
Op zaterdag 25 juni werd op grootse wijze het seizoen afgesloten. Eerst activiteiten op het complex zelf alvorens de bbq en prijsuitreiking bij de familie Noom thuis.
De energie moest even terugkomen voor de Zaanstad Cup 2022. Er was besloten wat vrijetijd in te ruimen. Even geen voetbal. Met 1 training als voorbereiding moest de energie terugkomen. Echter de basisconditie was het hele seizoen al op orde.

foto: voetbalvaria

Uitdagingen bij de Zaanstad Cup

Het was wel een puzzel voor de staf. Vakanties, festivals, werk en zelfs een triatlon speelde partte in de opstelling.  Daarnaast was Nick Baas nog niet fit om te starten en ook nieuwe aanwinst Syb Visser nog niet blessurevrij om mee te doen. Voor beide werd geen risico genomen en sluiten pas aan in de voorbereiding. Levent Unlu moest de poule fase aan zich voorbij laten gaan en sloot pas de finale dag aan. Kevin de Wit kon alleen dinsdag mee en ging hierna op vakantie. Roel Meijns bereidde zich voor op een triatlon en speelde ook alleen dinsdag. Thijs Krook speelde ook alleen dinsdag. Donderdag te veel regen voor hem en zaterdag festival. Cristiano Peters speelde dinsdag en donderdag maar moest helaas zaterdag werken. Is daar nog ziek van.  Levi Klaasen speelde dinsdag en donderdag en had zaterdag een festival.
Gelukkig beschikt Sporting Krommenie over een brede selectie en jeugdopleiding.

De finale

De finaledag zou een stuk lastiger zijn. Immers moesten wij tegen titelverdediger VV Assendelft uitkomend in de eerste klasse in de halve finale.

Daan Bak speler onder 19 starten als linksback en knokte zich in de wedstrijd. Sporting Krommenie had het betere van het spel maar kon dit niet uitdrukken in grote kansen en dus goals. Penalty’s moesten uitsluitsel geven over wie naar de finale ging. Bij de eerste penalty kwamen wij goed weg. Leroy Timmer schoot maar de keeper pakte hem goed. Maar volgens het arbitrale trio ging de keeper te vroeg van de lijn af. Hij mocht over en ging er nu feilloos in. Wij scoorde ze allemaal, hierna was het  Björn van Rijnbach die er een stopte. En door naar de finale.

De finale tegen Fortuna Wormerveer zondag 1 tevens uitkomend in de eerste klasse. De staf had besloten om alle spelers te laten voetballen in de finale. Mooie beloning voor eenieder dit seizoen die beschikbaar was voor de selectie of heeft geholpen.

Laten wij beginnen met onze aanvoerder Tanno de Graaf. Deze zou alleen de halve finale voetballen en dan door naar een festival. Vanuit de hele club zijn wij dankbaar dat jij bleef en vanuit de staf en de TC-excuses aan Marije bij deze. Ik weet zeker dat jij bij de TC een klein eet bonnetje kan declareren voor een romantisch diner voor 2.

Wij begonnen in dezelfde formatie als tegen VVA. Alleen nu mocht Jeff Arens beginnen op de goal.  Mitchell de Vries rechtsback wat hij het hele toernooi goed deed. Weinig minuten gemaakt laatste maanden maar dan er zo staan. Al vaker gezegd een voorbeeld voor vele selectiespelers.

Tanno de Graaf kan niet anders dat deze man wederom gaat spelen tegen Jong AZ, en Thijs de Jong in het centrum. Thijs ziet kansen nu, en hij pendelde tussen 1 en 2 in afgelopen seizoen maar speelde een zeer sterke halve en finalewedstrijd. Aan hem om deze lijn door te trekken voor komend seizoen. Linksback wederom de jonge onder 19 speler Daan Bak die de lijn goed doortrok in deze wedstrijd. Het middenveld was zoals gebruikelijk met Max Opdam, Gido Bout en Levent Unlu. Deze mannen zijn goed op elkaar ingespeeld en dat was nodig ook voor deze partij. Links voorin Leroy Timmer die zijn plekje in de selectie lijkt gevonden te hebben. In de spits Mike Posthouwer hij sloeg dinsdag en donderdag over om zaterdag redelijk fit aan de aftrap te staan. En rechts voorin Mike Pirovano die heel veel meters moest maken.

Het was Fortuna Wormerveer die beter was en Sporting Krommenie terugdrukte. Wij konden alleen maar verdedigen en proberen eruit te komen op spaarzame momenten. Deze wedstrijd ging toch echt wel in een handelingstempo hoger en daar moesten wij even aan wennen. Het was Arsenio Dihalu die met een heerlijke individuele actie kon schieten vanaf rand 16. Keurig in het hoekje. Dit betekende de eerste goal tegen in het toernooi. En als Fortuna het dan niet afmaakt dan hou je altijd een kans op meer. Iedereen ging spelen en wissels waren ook nodig. Spelers waren op en nieuwe energie moest gebracht worden.

Bowie Steenbruggen van onder 19 die al vaker inviel werd gebracht. Brent Pirovano van onder 19 werd gebracht. Tim van Os die dinsdag en donderdag vlagde en terugkomt naar de selectie werd gebracht. Per Casalod talent van onder 15 en jongste doelpuntenmaker van de selectie werd gebracht en Stef de Joode werd gebracht, de spits van voorheen Fortuna Wormerveer onder 18 moest wat gaan forceren.

Eruit gingen Daan Bak moe gestreden en schoenen waren nu echt kapot. Mitchell de Vries die liep echt op zijn laatste tandvlees. Levent Unlu tikje op de knie en leeg mocht hij naar de kant. Mike Posthouwer die de volgende dag nog een finale had staan werd vervangen Max Opdam die een ijsbeentje opliep moest er helaas eraf.

Met een gemiddelde leeftijd van 19 jaar en 9 maanden ging Sporting Krommenie voor die ene kans. En ja die kwam er, in de laatste minuut van de wedstrijd was het nieuwkomer Leroy Timmer die de hele week al goed speelde wachten op het kansje en schoof de bal zo de verre hoek in langs de keeper. Fantastisch moment en niet meer gedacht.

Björn Rijnbach ook voorheen uitkomend in de jeugd van Krommenie en toen even Fortuna Wormerveer mocht nog even invallen zoals beloofd. Hiermee daalde de gemiddelde leeftijd nog verder. Was dit een Louis van Gaaltje van de technische staf of gewoon beloofd is beloofd!  Hij werd in ieder geval de gevierde man toen hij bleef staan en een Paneka afstafte. Geweldig Sporting Krommenie pakt de Zaanstad Cup 2022. Wie had dat gedacht. Wij gingen de finaleronde in als outsider vonden wij zelf. En hadden dus niks meer te verliezen.

Geweldige prestatie voor de hele selectie die het zwaar had. Het 2de ging minder goed als verwacht. Maar bleef strijden. Komend seizoen versterkt met talentvolle spelers. Arie Seekles die overall het goed heeft gedaan anders speelde ze niet reserve 2de klasse wordt vervangen door Jan Anwar. Arie Seekles  gaat zorgen dat nog meer jeugdspelers gaan doorstromen naar de selectie.

Volgend jaar Zaanstud Cup 2023 bij Sporting Krommenie

Voor de club en het beleid wat gevoerd wordt. Geloof in eigen spelers en jeugdplan. En ja wij mogen gewoon de Zaanstad Cup 2023 gaan organiseren. Een geweldige prestatie en affiche voor de club.

Aan iedereen die heeft meegewerkt aan het seizoen 2021- 2022 van de selectie, aan alle vrijwilligers binnen de club en aan alle supporters langs de kant. Bedankt voor jullie inzet en support. Voor ons is het tijd voor vakantie en rust. Wij hopen jullie allemaal terug te zien in het nieuwe seizoen.

Bedankt namens de staf van de zondag 1.