2e avond Febo Cup

De tweede avond van de Febocup werd een heel andere avond dan de eerste. Het was wel bijna net zulk mooi weer, dus het stond weer flink vol langs de kant. Deze keer werd er gestart tegen het andere KFC team. Het werd een heel andere wedstrijd, het team was minder sterk, maar had een heel andere instelling: het was dit team blijkbaar ontgaan dat het hier een vriendschappelijk toernooi betreft dat gefloten werd door vrijwillige scheidsrechters en gevlagd door goedwillende vaders. Ook dit team is wat ouder en sterker dan onze meiden en omdat ze gelijk flink de beuk er fysiek en verbaal ingooien, ontstaat het effect dat onze meiden zich iets meer inhouden. Het eerste doelpunt van KFC dat valt, wordt afgekeurd wegens buitenspel, maar op slag van rust wordt er toch via een lobje gescoord en staat het 0-1.

De tweede helft blijft KFC gevaarlijk, maar het lukt Sporting steeds om de bal weer weg te werken. Ook de 0-2 gaat niet door omdat de bal al achter is geweest. Fleur krijgt nog wel een kansje na een misser van KFC maar het lukt niet om deze te verzilveren. KFC krijgt vervolgens een goede kans via een vrije trap op de rand van het strafschopgebied, maar ze schieten over de grond en de bal gaat naast.

Zoals gezegd: KFC loopt veel te praten naar de scheidsrechter, vlagger en naar onze meiden, het blijft niet alleen bij praten, vele kleine overtredingen maken 1 grote en op een gegeven slaat bij een van onze meiden de vlam in de pan en ontstaat er een opstootje. Niet goed, enigszins begrijpelijk maar toch: gewoon negeren die hap! De scheids fluit af. De schade is beperkt gebleven tot 0-1 en dat is heel knap.

De tweede wedstrijd tegen WSV vindt plaats in een heel andere ambiance. Het gaat om de laatste wedstrijd en dus wordt er op het hoofdveld gespeeld voor een volle tribune met enthousiaste en zeer luidruchtige supporters van overwegend de andere sekse. Deze wedstrijd is tegen WSV die koploper in de poule is (mede na een winst van 4-0 op Blauw Wit waar wij 2-2 tegen speelden…).

WSV schroeft direct het tempo flink op en gaat gelijk richting doel. Maar ook nu staat Eliada haar mannetje en weet ze de bal corner te tikken. Even lijkt het erop dat WSV op dezelfde manier te werk gaat als KFC als Lisanne een hand in haar gezicht krijgt, maar dat blijkt uiteindelijk mee te vallen. WSV krijgt 2 dotten van kansen, maar vermoedelijk schrikken ze van de orkaan van geluid die vanaf de tribune klinkt en worden deze kansen verprutst. Het spel speelt zich voornamelijk af op de helft van Sporting maar de meiden werken hard en zitten er boven op, hierdoor ontstaat er geen ruimte voor WSV om het af te maken. Toch lukt het ze een keer om er door heen te breken en is het 0-1.

Ook in de tweede helft heeft Sporting het geluk van 2 afgekeurde doelpunten: de rebound na de redding is in buitenspel positie en het andere doelpunt wordt afgekeurd vanwege hands. Sporting kan af en toe wel uitbreken en ze versieren nog een corner, maar kans op scoren is er niet. WSV is gewoon te sterk. Uiteindelijk is het na 2x 20 minuten nog steeds 0-1 en dat is superknap aangezien WSV veel meer kwaliteit in de ploeg heeft. De meiden kunnen met opgeheven hoofd het veld verlaten.

Het was een mooie seizoensafsluiting, nieuw bloed in de ploeg en langs de kant, dit was een mooie kennismaking en het smaakt naar meer. Na de vakantie flink hard trainen en dan op jullie eigen niveau laten zien wat jullie in je mars hebben. En dat is best veel! Succes, maar vooral veel plezier!