Volgende wedstrijd

        
 sporting krommenie logo

Sportprofiel

SportingKrommenieVoorkant

Stage formulier

stagiaire gezocht G6SS

Blessureformuliervrijbewegen sportingbord 2 1 page1

az logo 1ster
Wat is het AZ Talentenplan?
Het AZ Talentenplan is een initiatief dat is ontwikkeld om de samenwerking met amateurverenigingen in de regio te verbeteren en deze op beleidsmatig, organisatorisch en voetbaltechnisch niveau te ondersteunen. Met het AZ Talentenplan wil de AZ Jeugdopleiding samenwerkingen aangaan met alle amateurverenigingen in de regio. Daarnaast kunnen ook andere amateurverenigingen in Nederland een samenwerking met AZ aangaan. Onder de amateurverenigingen is er een verschil in niveau, ambitie en grootte. Daarom heeft de AZ Jeugdopleiding drie verschillende pakketten samengesteld die daarop aansluiten, zodat iedere amateurvereniging op haar niveau verder kan groeien en ontwikkelen. De amateurverenigingen worden aangeschreven als 1-, 2- of 3-sterrenpartners van de AZ Jeugdopleiding.

Wat zijn de voordelen voor mijn vereniging?
Het voordeel van deelname aan het AZ Talentenplan is dat je als vereniging deelneemt aan een groot voetbalnetwerk in Noord-Holland. De samenwerking heeft als doel voetballend niveau op een hoger plan te krijgen. Alle trainers die actief zijn bij een vereniging die is aangesloten bij het AZ Talentenplan krijgen toegang op de AZ Online Voetbalschool. Dit is het hart van het AZ Talentenplan en hier vinden zij honderden oefenvormen die de jeugdtrainers van AZ hebben ontwikkeld en gepubliceerd. Verder profiteren de 1 sterren verenigingen van seminars en 2-sterrenverenigingen van zowel seminars als scholingsmomenten. Dit geldt ook voor de 3-sterrenverenigingen.

Wat verwacht AZ van mijn vereniging?
AZ verwacht dat alle verenigingen die zich aansluiten bij het AZ Talentenplan een vast contactpersoon aanwijzen. De contactpersoon van AZ zal communiceren met de contactpersoon van de amateurverenging. Alle uitnodigingen, nieuwsberichten, officiële documenten en telefonisch contact zal tussen beide contactpersonen plaatsvinden. AZ verwacht dat wanneer er een uitzonderlijk talent rondloopt op de vereniging de contactpersoon van AZ hiervan op de hoogte wordt gesteld. Daarnaast moet de amateurvereniging in haar communicatie uitingen van het AZ Talentenplan en de AZ Online Voetbalschool op website en in het clubblad melden.

Hoe kan een vereniging zich aanmelden?
Is uw vereniging nog geen lid van het AZ Talentenplan maar heeft uw interesse in deelname of meer informatie over het AZ Talentenplan?, mail dan naar talentenplan@az.nl of bel naar 072-547 8612.

Wat is de AZ Online Voetbalschool?
De AZ Online Voetbalschool is het hart van het AZ Talentenplan. Op deze website www.azonlinevoetbalschool.nl kunnen spelers oefenvormen bekijken waardoor ze zichzelf ontwikkelen. Naast het spelersgedeelte heeft de AZ Online Voetbalschool ook een exclusief trainersgedeelte. Uitsluitend de trainers die actief zijn bij een vereniging die is aangesloten bij het AZ Talentenplan krijgen toegang tot dit trainersgedeelte waar zij honderden oefenvormen vinden om hun trainingsstof een boost te geven. Al deze oefenvormen zijn opgezet door de jeugdtrainers van AZ en zijn ingedeeld per leeftijdscategorie. Voor de beleidsbepalers staan er beleidsmatige en organisatorische artikelen online die ook worden gebruikt door AZ zelf. Toegang tot de website is gratis.

Wat houden de seminars in?
Seminars zijn bijeenkomsten voor de 1-, 2- en 3-sterrenverenigingen die zijn aangesloten bij het AZ Talentenplan. Deze bijeenkomsten worden georganiseerd in het AFAS Stadion. Aan de hand van deze avond wordt een artikel opgezet en op de AZ Online Voetbalschool geplaatst zodat ook de afwezigen kunnen lezen wat er besproken is.

Wat zijn scholingsmomenten?
Scholingsmomenten zijn bijeenkomsten voor 2- en 3-sterrenverenigingen die zijn aangesloten bij het AZ Talentenplan. Deze bijeenkomsten worden georganiseerd op Sportcomplex ’t Lood. Jaarlijks zullen er enkele scholingsmomenten georganiseerd worden. De thema’s van de scholingsmomenten worden bepaald door de verenigingen, met een definitief besluit vanuit AZ. Aan de hand van deze avond wordt een artikel opgezet en op de AZ Online Voetbalschool geplaatst zodat ook de afwezigen kunnen lezen wat er besproken is.

Wordt dit concept in heel Nederland toegepast?
Nee, het AZ Talentenplan is een voorloper als het gaat om voetbalontwikkeling in Nederland. De KNVB deelt de visie van AZ als het gaat om de samenwerking met amateurverenigingen. De voetbalbond juicht het initiatief van AZ toe en moedigt andere Betaald Voetbal Organisaties aan het voorbeeld van het AZ Talentenplan te volgen.

FACEBOOK

meidenvoetbal facebook      spk facebook
Facebook volg ons       Facebook volg ons